SCULPTURE EXPANDED


-

– MOVING LABORATORY OF PUBLIC ART

Suomen Kuvanveistäjäliitto järjestää ainutlaatuisen julkisen taiteen näyttelyn: Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio valtaa Helsingin kesällä 2019.

Suomen Kuvanveistäjäliitto järjestää ainutlaatuisen julkisen taiteen näyttelyn: Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio valtaa Helsingin kesällä 2019.

Tutustu Sculpture Expanded -näyttelyyn valittuun kymmeneen taiteilijaan täällä.

Kansainvälinen jury valitsi 140 hakemuksen joukosta kymmenen taiteilijaa toteuttamaan teoksen Liikkuvaan laboratorioon: taiteilijapari Andy Best ja Merja Puustinen ja taiteilijaryhmät Forest Camp ja Pagan, sekä taiteilijat Anna-Kaisa Ant-Wuorinen, Timo Heino, Shoji Kato, Le Hien Minh (Vietnam), Riikka Puronen, Pia Sirén ja Denise Ziegler. Avoimeen teoshakuun tuli 40 ehdotusta ulkomailta ja loput Suomessa asuvilta taiteilijoilta ja työryhmiltä.

Sculpture Expanded tuo Helsingin kaupunkikuvaan tilapäistä julkista taidetta. Teokset ja niiden liikutteluun liittyvät tapahtumat tuovat iloa jo sellaisenaan ja lisäksi näyttelytapahtuma tarjoaa kaupunkilaisille uusia näkökulmia omaan ympäristöönsä. Toisella tasolla näyttelytapahtuma nostaa esiin nykykuvanveiston monimuotoisuuden.

Liikkuvassa laboratoriossa teokset vaihtavat paikkaa useita kertoja näyttelytapahtuman aikana touko– syyskuussa 2019 ja yleisön kokemuksia taideteoksista kerätään läpi koko kesän. Keskustan lisäksi Sculpture Expanded näyttely levittäytyy Tapulikaupungin, Vuosaaren ja Malminkartanon ympäristöön. Sijoituspaikat valitaan yhteistyössä taiteilijoiden ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan sekä kaupunkiympäristön toimialojen kanssa.

Tapahtuma on ainutlaatuinen kolmiulotteisen, tilapäisen julkisen taiteen näyttelyprojekti Helsingissä. Se pyrkii nostamaan myös Helsingin profiilia kuvataidekaupunkina. Helsingin taidemuseo HAM ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toimivat hankkeen yhteistyökumppanina.

Hanke on saanut Suomen Kulttuurirahastoston Taide toiseen -apurahan.

Lisätietoja:

Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio -hankkeen
tuottaja Moona Tikka
moona.tikka@sculptors.fi

Suomen Kuvanveistäjäliiton toiminnanjohtaja Tiina Veräjänkorva
tiina.verajankorva@sculptors.fi +358 9 621 6337

LISÄÄ PROJEKTISTA / MORE ABOUT THE PROJECT