Anna Hyrkkänen

Anna Hyrkkänen


-

Tervetuloa Anna Hyrkkäsen näyttelyn avajaisiin torstaina 25.4.2019 klo 17–19! Samanaikaisesti vietetään Jan Lütjohannin näyttelyn avajaisia Galleria Sculptorin studiotilassa.

Työskentelyni pohjautuu ajatukseen ihmisestä kehollisena ja mielellisenä olentona, joka tutkii itseään ja maailmaa erilaisissa ajallisissa ja rakenteellisissa kategorioissa. Kiehtovaa on katse ja siinä tapahtuva liike, joka matkustaa sisäisestä maailmasta ulkoiseen.

Eri todellisuuksien sisäkkäisyys; se että mieli voi matkata mittaamattomien ajanjaksojen läpi maailmankaikkeuden alun syntylähteelle, kehomme tuottaessa samanaikaisesti tuhannesosasekunttien mittaisia tapahtumaketjuja tässä hetkessä, laittaa pohtimaan mielen ajallista laajuutta ja toisaalta ilmiöiden hetkellisyyttä.

Näyttelyni teoksissa yhdistän kuvataidetta ja eri tieteen alojen aineistoja. Pyrin rakentamaan visuaalisia kokonaisuuksia, joissa rakentuu tieteen ja taiteen ylittäviä monimerkityksellisyyden alueita. Tutkin käyttämieni materiaalien olemusta, niiden käyttötarkoitusta ja käsitteellisiä ulottuvuuksia.

Anna Hyrkkänen (1979) on Tampereella asuva kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta kuvanveiston osastolta vuonna 2010. Hän työskentelee pääasiallisesti kuvanveiston ja tila- ja valoinstallaatioiden parissa. Viimeaikaisissa teoksissaan hän on käsitellyt olemassa olon teemoja, jotka liittyvät ajan hahmottamiseen, muistiin ja muistoihin.Yksityisnäyttelyitä hän on pitänyt vuodesta 2006 lähtien Suomessa ja ulkomailla. Viimeisimmät yksityisnäyttelyt hänellä on ollut MUU galleriassa Helsingissä 2018, Galleria Harmaassa Turussa 2017 sekä Galleria Forum Boxissa 2016. Vuonna 2017 hänen teoksiaan oli esillä yhteisnäyttelyssä taidekeskus Mältinrannassa Tampereella sekä Galleria Huudossa Jätkäsaaressa Helsingissä 2015. Vuonna 2014 hänen teoksiaan oli esillä Valokuvagalleria Hippolyten Studiossa Helsingissä sekä yhteisnäyttelyssä Pietarsaaren kaupunginmuseossa. Vuonna 2012 hänen teoksiaan on ollut ryhmänäyttelyissä Aboa Vetus & Ars Nova Museossa Turussa sekä taidemuseo Kumussa Tallinnassa. Hänen teoksiaan on Suomen Taideyhdistyksen kokoelmissa, SAMK Kuvataiteen kokoelmissa sekä yksityisissä kokoelmissa.