Timo Heino

Esihistoriallinen uni


-

Tervetuloa Timo Heinon näyttelyn avajaisiin torstaina 28.2.2019 klo 17–19!

Prehistorical Dream -näyttely koostuu kolmesta eläinaiheisesta veistossarjasta, eläinlaumoista, jotka on valmistettu kumista, polyuretaanista ja muista synteettisistä materiaaleista ja pinnoitettu mm. tummalla suklaalla ja elintarvikepakkausmuoveilla. Osia veistoksista on valettu alumiinista ja maalattu huomio-neonvärillä.

Näyttelyn teemana on eläimen kolmiulotteinen hahmo villinä, mystisenä ja myyttisenä olentona, mutta samanaikaisesti teknologian läpäisemänä ja kyllästämänä teknosysteemiin kytkettynä kyborgina.

Timo Heino (s. 1962) valmistui 1989 Helsingin Kuvataideakatemiasta, jossa hän opiskeli maalausta ja kuvanveistoa. Kuvataiteen tohtoriksi hän valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2016. Heino asuu ja työskentelee Helsingissä.

Heino on pitänyt säännöllisesti yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. RBS Galleryssa, Lontoossa, Pinoteca de São Paolossa, Brasiliassa, Nykytaiteen museo Kiasmassa ja Sara Hildénin taidemuseossa. Vuonna 2013 Heino piti Helsingin taidemuseo Tennispalatsissa yläkerroksen laajuisen yksityisnäyttelyn.

Heinon teoksia on mm. EMMA:n, Helsingin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman, Oulun taidemuseon, Porin taidemuseon ja Sara Hildénin taidemuseon kokoelmissa sekä ulkomailla mm. Euroopan keskuspankin kokoelmissa Frankfurt am Mainissa. Heino on myös tehnyt useita julkisia taideteoksia mm. Helsingissä Kalasatamaan ja Rastilan metroasemalle, Vantaan Leinelään ja Oulun ympäristövirastoon.

Timo Heino on saanut Suomen taideyhdistyksen Dukaattipalkinnon ja opetus- ja kulttuuriministeriön Nuoren taiteen Suomi-palkinnon sekä ollut Ars Fennica -ehdokkaana.