Jukka Vikberg Horrors of War

2.2.–25.2.2018

ja muita pyöriviä, hengittäviä ja ihan paikallaan olevia installaatioita

Jukka Vikbergin (s. 1951) näyttely koostuu viidestä installaatiosta, jotka eivät ole poliittisia, mutta joiden myötä Vikberg pohtii mieltämme polttavia asioita kuten sodan kauheutta, ympäröivää luontoa, yksinäisyyttä ja läheisyyden tuomaa lämpöä.

”Kun tulin alalle suomalaista kuvanveistoa hallitsi vielä rankka modernismi. Työskentelin itsekin aluksi raskailla veistosmateriaaleilla kuten pronssilla ja valuraudalla. 1990-luvun alussa pidin kokonaisen vuoden tauon, kai kriisin, ja pohdin, eikö tätä mitenkään muuten voisi tehdä. Siitä lähtien olen maalannut veistoksiani, ne saattavat pitää ääntä ja liikkuakin sinne tänne. Niiden sisältämä tekniikka on yksinkertaista, mutta tekeminen on paljon hauskempaa.”

Jukka Vikbergpiti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Helsingissä vuonna 1988 nyt jo suljetussa legendaarisessa Galleria Strindbergissä Pohjoisesplanadilla. Nyt avautuva näyttely on Vikbergin kolmas yksityisnäyttely Galleria Sculptorissa. Tähän väliin mahtuu lähemmäs sata näyttelyä, joista yli neljäkymmentä maamme rajojen ulkopuolella, etenkin Ruotsissa.

Katso Jukka Vikbergin videohaastattelu Youtube-kanavaltamme:

Videon toteutus: Kristina Sedlerova

Jukka Vikberg: Metsän poika tahdon olla... 2011–2018 © Titus Verhe
Jukka Vikberg: Metsän poika tahdon olla... 2011–2018 © Titus Verhe
Näkymä Jukka Vikbergin näyttelyyn. ©Titus Verhe
Näkymä Jukka Vikbergin näyttelyyn. ©Titus Verhe
Jukka Vikberg: Horrors of War ©Titus Verhe
Jukka Vikberg: Horrors of War ©Titus Verhe

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.