Kim Hankyul & Minna Kangasmaa

nordiSKulptur 2


-

Kim Hankyulin ja Minna Kangasmaan yhteisnäyttely jatkaa Galleria Sculptorin ja Pohjoismaisen kulttuuripisteen kolmivuotista nordiSKulptur-näyttelyhanketta. Hanke tuo yhteen pohjoismaisia nykykuvanveiston tekijöitä. Vuoden 2020 nordiSKulptur-näyttelyyyn saivat hakea Norjan Kuvanveistäjäliiton, Norsk Billedhoggerforeningenin, ja Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet.

Kim Hankyul on kotoisin Etelä-Koreasta ja nykyisin hän asuu ja työskentelee Bergenissä. Hankyul työskentelee pääsääntöisesti ääni-installaation parissa ja äänen lähteenä hänen teoksissaan toimii usein puumateriaalien kineettinen tai motorisoitu liike. Hankyul tekee Sculptorin näyttelyyn uuden version ääni-installaatiosta The Temple of the Golden Pavillion, joka on ollut aiemmin esillä Bergenin Taidehallissa vuonna 2019. Installaatio koostuu useista ääniveistoksista, jotka tuottavat tulen ääntä. Teos on saanut inspiraationsa Mishima Yukion samannimisen kirjan pohjalta.

Minna Kangasmaa on syntynyt Oulussa, jossa hän myös tällä hetkellä asuu ja työskentelee. Taiteessaan Kangasmaa tutkii aikamme ekologista kriisiä ja suhdettamme materiaaliseen maailmaan. Teoksillaan hän etsii vaihtoehtoisia tapoja ymmärtää maapalloa inhimillisen ja ei-inhimillisen kohtaamispaikkana. Kangasmaalta nähdään näyttelyssä moniosainen installaatio Scream of a Butterfly II, jonka keskeisenä materiaalina on silkki. Teokseen Kangasmaa on rekonstruoinut silkkiperhosen kuvitteellisen huudon. Huuto on kunnianosoitus silkkiperhoselle, joka on tehnyt monituhatvuotisen palvelutyön ihmiselle.

Lue taiteilijoiden haastattelu Pohjoismaisen kulttuuripisteen verkkosivuilta:  https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/toinen-nordiskulptur-nayttely-galleria-sculptorissa-syyskuussa/

Kuva: Vasemmalla yksityiskohta Kim Hankyulin teoksesta The Temple of the Golden Pavillion, oikealla yksityiskohta Minna Kangasmaan teoksesta Scream of a Butterfly II.