Kimmo Schroderus, yksityisnäyttely Galleria Sculptorissa 2015.

Kimmo Schroderus, Noora Schroderus Rahaa ja loukkauksia

9.9.–27.9.2015

Kuvanveistäjät Noora ja Kimmo Schroderus esittelevät näyttelyssään ”Rahaa ja Solvauksia” Galleria Sculptorissa uusimpia veistoksiaan vuosilta 2014-2015. Schroderusten edellistä näyttelyä Helsingissä Amos Andersonin taidemuseossa talvella 2012-13 hallitsi yhteistyönä toteutettu massiivinen ”Maailma” –veistos , joka valtasi laajan alueen museon alakerran tiloista. Tällä kertaa Noora ja Kimmo Schroderuksen esittämät veistokset ovat pienempiä ja kummankin erikseen tekemiä. Aiheiden ja toimintatapojen vaihtuessa kiinnostus runsaisiin yksityiskohtiin ja rakkaus omaehtoiseen työskentelyyn on säilynyt vahvana.

Kimmo Schroderus (s. 1970)

Kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen uusissa veistoksissa houkuttelevasti kiiltelevä luksus, bling-bling, yltäkylläisyys ja pintapuolinen hyvinvointi yhdistyvät solvaamiseen ja vihaan. Veistosten materiaalina on houkuttelevana kiiltelevä ruostumaton teräs. Muotokieleltään teokset ovat rokokoo- henkisen runsaita ja siroja. Teosten yksityiskohtien runsaus on toteutettu teräsliuskoista taivutetuilla monikielisillä kaunokirjoitusteksteillä. Kimmo Schroderus on tunnettu ja tunnustettu kuvanveistäjä, jolle myönnettiin Ars Fennica – palkinto vuonna 2004.

Noora Schroderus (s. 1982)

Noora Schroderuksen veistokset on toteutettu eri maiden muotokuvaseteleistä kirjomalla seteleiden henkilöille uudet hiukset. Teokset ovat oivaltavia ja pienieleisesti toteutettuja. Ne sisältävät ajatuksia rahan arvosta, omaisuudesta, vallasta ja inhimillisyydestä sekä kulttuurin rahoittamisen paradoksista. Koska käyttämämme raha on nykyisin pääosin aineetonta, teos tuo esiin myös seteleiden visuaalisuuden. Ne ovat laadukkaalle materiaalille painettuja, koristeellisia ja huolellisia viivapiirroksia ja kirjonta ikään kuin jatkaa tätä piirrosta kolmiulotteisena. Seteli-teoksissa on läsnä myös halu korostaa taiteellisen työn aikaansaamaa muutosta: Luomistyön myötä alkuperäinen arvoesine tuhoutuu omassa käyttötarkoituksessaan, mutta nostaa (laittomasti) arvoaan taiteellisen työn materiaalina.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.