SCULPTURE EXPANDED


-

– MOVING LABORATORY OF PUBLIC ART

Suomen Kuvanveistäjäliitto järjesti ainutlaatuisen culpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio -näyttelyn Helsingissä kesällä 2019.

Suomen Kuvanveistäjäliitto järjesti ainutlaatuisen julkisen taiteen näyttelyn: Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio Helsingissä kesällä 2019.

Tutustu Sculpture Expanded -näyttelyyn valittuihin kymmeneen taiteilijaan täällä.

Kansainvälinen jury valitsi 140 hakemuksen joukosta kymmenen taiteilijaa toteuttamaan teoksen Liikkuvaan laboratorioon: taiteilijapari Andy Best ja Merja Puustinen ja taiteilijaryhmät Forest Camp ja Pagan, sekä taiteilijat Anna-Kaisa Ant-Wuorinen, Timo Heino, Shoji Kato, Le Hien Minh (Vietnam), Riikka Puronen, Pia Sirén ja Denise Ziegler. Avoimeen teoshakuun tuli 40 ehdotusta ulkomailta ja loput Suomessa asuvilta taiteilijoilta ja työryhmiltä.

Sculpture Expanded toi Helsingin kaupunkikuvaan tilapäistä julkista taidetta. Teokset ja niiden liikutteluun liittyvät tapahtumat toivat iloa jo sellaisenaan ja lisäksi näyttelytapahtuma tarjosi kaupunkilaisille uusia näkökulmia omaan ympäristöönsä. Toisella tasolla näyttelytapahtuma nosti esiin nykykuvanveiston monimuotoisuuden.

Liikkuvassa laboratoriossa teokset vaihtoivat paikkaa useita kertoja näyttelytapahtuman aikana touko– syyskuussa 2019 ja yleisön kokemuksia taideteoksista kerättiin läpi kesän. Keskustan lisäksi Sculpture Expanded näyttely levittäytyi Tapulikaupungin, Vuosaaren ja Malminkartanon ympäristöön. Sijoituspaikat valittiin yhteistyössä taiteilijoiden ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan sekä kaupunkiympäristön toimialojen kanssa.

Tapahtuma oli ainutlaatuinen kolmiulotteisen, tilapäisen julkisen taiteen näyttelyprojekti Helsingissä. Se pyrki nostamaan myös Helsingin profiilia kuvataidekaupunkina. Helsingin taidemuseo HAM ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toimivat hankkeen yhteistyökumppanina.

Hanke sai Suomen Kulttuurirahastoston Taide toiseen -apurahan. Myös Helsingin kaupunki avusti hanketta.

Lisätietoja:

Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio -hankkeen
tuottaja Moona Tikka
moona.tikka@sculptors.fi

Suomen Kuvanveistäjäliiton toiminnanjohtaja Tiina Veräjänkorva
tiina.verajankorva@sculptors.fi +358 9 621 6337

LISÄÄ PROJEKTISTA / MORE ABOUT THE PROJECT