Supermarket 2023


-

Galleria Sculptor osallistuu Tukholmassa järjestettäville taiteilijavetoisille Supermarket Stockholm Independent Art Fair -taidemessuille tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Messuilla Galleria Sculptoria edustavat taiteilijat  Heini Aho ja Taneli Rautiainen11.–14.5.2023 järjestettävän Supermarketin teema on tänä vuonna Twilight Zone.

Galleria Sculptorin osastolla esillä olevat teokset asettuvat näkyvän ja näkymättömän, valon ja varjon ailahteleville rajoille. Ne muistuttavat arkisia esineitä ja ilmiöitä, mutta niiden mittasuhteet yllättävät ja aikakin tuntuu olevan pois sijoiltaan, mikä sopii mainiosti Supermarketin tämän vuoden teemaan. Taneli Rautiaisen Nimetön (kello) on valtava kello, joka ei kenties kuitenkaan näytä aikaa vaan jotakin muuta… kun taas Ahon Polishing the Lustrous Life of the Golden Fly Who Needs to Just Fly Because It Will Soon Die on juuttunut loputtomaan kiertoon jonnekin elämän ja kuoleman rajamaille. Ahon suurikokoiset denimteokset piirtävät näkyviin asioita joita kannamme mukanamme.

Supermarket – Stockholm Independent Art Fair on kansainvälinen taidemessutapahtuma taiteilijavetoisille toimijoille, kuten gallerioille, kollektiiveille ja projekteille muotoon ja maantieteelliseen sijaintiin katsomatta. Galleria Sculptor on ainoa nykykuvanveistoon erikoistunut galleria Suomessa ja Supermarket-taidemessuilla Sculptorin messuosasto on näyteikkuna gallerian korkeatasoiseen näyttelyohjelmaan, jossa nykykuvanveistotaidetta tarkastelleen osana sen laajentunutta kenttää. Sculptorin messuosastolle saivat hakea mukaan kaikki Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet ja näyttelytoimikunta teki taiteilijavalinnat saapuneiden hakemusten pohjalta.
Galleria Sculptorin osallistumista Supermarketiin tukevat Kulturfonden för Sverige och Finland ja Finlandsinstitutet Stockholm.
Lue lisää taiteilijoista:
heiniaho.com
tanelirautiainen.fi