FÖR KONSTNÄREN

ATT SÖKA OM MEDLEMSKAP

Finska Skulptörförbundet r.f. är en rikstäckande organisation för finska yrkesskulptörer grundat år 1910 som främjar och presenterar finsk samtida skulptur i all dess mångfald i hemlandet och utomlands.

Finska Skulptörförbundet tar nya medlemmar två gånger om året.Ansökningstiderna är fram till slutet av februari och oktober. Sökande skall leverera en elektronisk ansökan till förbundet som skall innehålla: en kort beskrivning av dig själv som konstnär och/eller artists statement samt en redogörelse för varför du söker medlemskap (max A4), 8–10 högklassika bilder på verk och en förteckning över dem med noggranna uppgifter samt cv. Vi rekommenderar att du i cv:n prioriterar dina viktigaste prestationer.

Till ansökan på engelska

Till ansökan på finska

Separata pdf-dokument kan förenas t. ex. med pdf join.

Medlemsansökan kostar 20 euro och beloppet skall betalas till Skulptörförbundets bankkonto DABAFIHH FI2380001801840340 senast i slutet av ansökningsmånaderna.


MEDLEMSFÖRMÅN

Varför lönar det sig att vara ett medlem i Skulptörförbundet:

Med ett medlemskort får man ett gratis inträde till många konstmuseer, även utomlands.Likaså kan man få rabatt bl.a. olika material.

En får Taide-lehti på medlemspris.

Skulptörförbundet har förhandlat en livförsäkring åt sina medlemmar. Bekanta dig med försäkringen och utnyttja dina medlemsförmån. Primus-försäkringar medges av Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Som medlem kan en sälja sina miniskulpturer i Galleria Sculptors försäljningskollektion.

En får rabatt på Galleri Sculptors utställningshyror.

En kan delta i TEOS-konstförmedlingsevenemang och andra projekt arrangerad av Skulptörförbundet.

En får ett medlemsbrev (på finska) på aktuella ärende och evenemang, bidrag, tävlingar, utställningar, residencys osv. En kan även beställa Finska konstnärsgillets medlemsbrev direkt av informatören Miisa Pulkkinen: miisa.pulkkinen@artists.fi.

En får också hjälp med avtal och annat personligt rådgivning vid behov.

En får synlighet på medlemslista som finns på förbundets webbsida. Skicka en giltig länk till din webbsida så lägger vi till den på listan!

En kan förmedla information om sina utställningar och annat aktuell på förbundets Facebook-sida. Vänligen kontakta verksamhetsledaren för mer information.

En får rådgivning av Konstnärsgillet i Finlands jurist.

En kan vara verksam i olika förtroendeuppdrag.


Här är andra användbar länkar:

Kuvasto
Centret för konstfrämjande
Undervisnings- och kulturministeriets understöd
Ateljeesäätiö
Frame Finland


SKULPTUR TILL FÖRSÄLJNINGSKOLLEKTIONEN

Varje medlem vid förbundet får hämta in till försäljningskollektionen 1-2 verk, av vilka åtminstone ett skall finnas framme. Också de övriga skall fotograferas för internet. Verken får ingå i försäljningskollektionen 1,5 år åt gången. Därefter skall verken hämtas eller bytas ut om de inte har sålts.

Verken skall rymmas i vitrinfacken. I annat fall kan verket inte visas i vitrinen. Vi önskar också att verken kan hållas upprättstående. Verk i försäljningskollektionen kan inte hängas på väggen eller visas på ett annat sätt.

Vitrinfackets storlek är max: 47 cm (bredd), 47 cm (höjd), 46 cm (djup). Skulpturen bör rymmas inom dessa mått.

Verk kan hämtas och avhämtas när som helst men vi önskar att du meddelar i förväg.