TAITEILIJALLE

JÄSENEKSI HAKEMINEN

Suomen Kuvanveistäjäliitto on suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö, joka edistää ja esittelee suomalaista nykykuvanveistoa ja tilallista taidetta kotimaassa ja ulkomailla.

Kuvanveistäjäliitto ottaa uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa. Hakuajat ovat helmikuun ja lokakuun loppuun mennessä.

Hakemus Kuvanveistäjäliittoon toimitetaan sähköisesti ja sen tulee sisältää: lyhyt kuvaus itsestäsi taiteilijana ja/tai artists statement sekä perustelu miksi haet liiton jäsenyyttä (max yhteensä A4), 8–10 laadukasta teoskuvaa ja kuvaluettelo, jossa on tarkat teostiedot sekä CV. Ansioluetteloon kannattaa priorisoida tärkeimmät saavutukset.

Jäsenhakemus lähetetään yhtenä PDF-tiedostona osoitteeseen sculptors[at]sculptors.fi 29.2. tai 31.10. klo 16 mennessä. Erilliset pdf-dokumentit voi yhdistää esimerkiksi pdf join -ohjelmalla. PDF-tiedoston maksimikoko on 5MB.

Jäsenhakemus maksaa 20 euroa ja summa tulee maksaa Kuvanveistäjäliiton tilille DABAFIHH FI2380001801840340 hakukuukausien loppuun mennessä.

Nykyisiä jäseniä ja heidän www-sivujaan voi katsella kuvanveistäjät-sivulla.


JÄSENDEUT

Miksi kannattaa kuulua Kuvanveistäjäliittoon?

Jäsenkorttia näyttämällä pääset ilmaiseksi tai alennetulla sisäänpääsymaksulla useisiin taidemuseoihin, myös ulkomailla. Korttia kannattaa aina näyttää. Samoin korttia näyttämällä voi saada alennusta mm. materiaaleista.

Saat Taide-lehden jäsenhintaan.

Kuvanveistäjäliitto on neuvotellut jäsenilleen Primus henkivakuutuksen 47 % normaalihintoja edullisemmin. Tutustu ja hyödynnä jäsenetusi. Primus-vakuutukset myöntää Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Jäsenemme saavat alennuksen normaalihinnasta Schenker Oy Air & Ocean, Events Logistics kuljetuksista. Alennus lasketaan tapauskohtaisesti. www.dbschenker.com/fi; evets.fi@dbschenker.com

Voit tuoda myytäväksi 2 pienoisveistosta Galleria Sculptorin teosmyyntivitriineihin. Vitriinien ripustus vaihdetaan 2–3 kuukauden välein.

Saat alennusta Galleria Sculptorin näyttelyvuokrasta.

Voit osallistua Kaapelitehtaan TEOS-myyntitapahtumaan ja muihin Kuvanveistäjäliiton jäsenille suunnattuihin tapahtumiin, näyttelyihin ja projekteihin.

Saat jäsentiedotteita alan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, apurahoista, kilpailuista, näyttelyhauista, residensseistä jne. Tiedotus tehdään pääsääntöisesti sähköpostitse ja niille, joilla ei ole sähköpostia käytössä muutamalla jäsenkirjeellä vuoden aikana. Saat sopimuspohjia ja muuta ammatin harjoittamiseen liittyvää neuvontaa.

Näkyvyys www.sculptors.fi -sivuston jäsenluettelosta, josta linkit kotisivuillesi. Lisäämme/muokkaamme linkkejä pyynnöstä.

Voit ilmoittaa näyttelyistäsi, teosjulkistuksista jne. liiton Facebook-sivuilla.

Saat Suomen Taiteilijaseuran lakimiehen neuvontapalveluita.

Suomen Taiteilijaseuran uutiskirjeen ja Taiteilija-lehden voi tilata suoraan: miisa.pulkkinen[at]artists.fi.

Voit toimia luottamustehtävissä ja vaikuttaa.


Muita hyödyllisiä linkkejä:

Kuvasto
Taike
Opetus- ja kulttuuriministeriön avustukset
Ateljeesäätiö
Frame Finland


VEISTOS MYYNTIKOKOELMAAN

Jokainen liiton jäsen saa tuoda myyntikokoelmaan 1–2 teosta, joista ainakin yksi pyritään pitämään esillä. Teokset saavat olla myyntikokoelmassa kerralla 1,5 vuotta, jonka jälkeen teokset tulee vaihtaa tai noutaa pois, mikäli niitä ei ole myyty.

Kaikki teokset kuvataan myös uuteen verkkokauppaan, Veistoskauppaan. Teokset voi ostaa joko suoraan gallerialta tai verkkokaupasta,  jolloin teos lähetetään gallerian toimesta ostajalle.

7.4.2020 alkaen luovumme porrastetusta myyntiprovisiosta ja provisio on jatkossa kaikista myydyistä teoksista 30 %. Provisio vähennetään arvonlisäverottomasta hinnasta.

Teosten tulee mahtua vitriinilokeroihin. Muussa tapauksessa teosta ei voi vitriinitilassa esitellä. Toivomme myös teoksia, jotka pysyvät pystyssä omillaan. Seinäteoksia tai muita erikoisemmin ripustettavia pienveistoksia emme saa esille myyntikokoelmaan.

Vitriinilokeron suurin koko on: 47 cm (leveys), 47 cm (korkeus), 46 cm (syvyys). Veistoksen tulisi mahtua näihin mittoihin.

Teoksia voi tuoda ja hakea milloin tahansa, mutta toivomme, että asiasta ilmoitetaan etukäteen.