TAITEILIJALLE

NÄYTTELYN PITÄMINEN

Galleria Sculptorin näyttelyihin on avoin haku kahdesti vuodessa. Hakuajat ovat vuosittain maaliskuussa ja syyskuussa, kuun loppuun asti. Keväällä aikaa haetaan puolentoista vuoden päähän syksylle ja syksyllä puolentoista vuoden päähän keväälle.

Näyttelyhaku on käynnissä! 1.–31.3.2020 voit hakea näyttelyaikaa syksylle 2021. 

Näyttelyt valitsee jäsenistön yleiskokouksessa valitsema näyttelytoimikunta.

Näyttelytoimikunta 2019:
Simo Ripatti (pj), Jukka Hautamäki, Maija Helasvuo ja Kuvanveistäjäliiton hallituksen edustaja Andy Best.

Näyttelyjaksot ovat noin 4 viikon pituisia, ja haettavissa on kolme erilaista tilavaihtoehtoa: studiotila, galleriatila ja molemmat tilat.

Näyttelyvuokrat:

Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet:

Studio         (n. 30 m²)         830 €
Galleria      (n. 88 m²)      1 830 €
Koko tila     (n. 118 m²)    2 550 €

Muut:

Studio         (n. 30 m²)         950 €
Galleria      (n. 88 m²)      2 100 €
Koko tila     (n. 118 m²)   2 900 €

Vuokraan sisältyy näyttelyn viestintä, myynti, markkinointi sekä valvonta.

Suomen Kuvanveistäjäliitto pyrkii alentamaan näyttelyvuokria. Vuonna 2019 valtionavustuksen ansiosta näyttelyvuokraa voitiin laskea ensimmäisen kerran 1000 eurolla per näyttelyaika, koko tilan vuokran ollessa näin jäsenille 1550 € ja ei-jäsenille 1900 € (alennus 34–39 %). Vuonna 2020 koko tilan vuokra jäsenille on 1000 €  ja ei jäsenille 1350 € (alennus 53,4–60,8 %). Mikäli saamme avustusta jatkossa vuokrien alentamiseen, tulevat matalammat näyttelyvuokrat koskemaan myös nyt haussa olevia vuoden 2021 näyttelyaikoja. Vuoden 2021 näyttelyvuokra vahvistetaan alkuvuodesta 2021.

Hakiessasi Gallerian tai Studion aikaa huomioithan, että toisessa tilassa olevaan näyttelyyn saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma. Näyttelytoimikunta pyrkii valintoja tehdessään huomioimaan, että näyttelyt eivät häiritse toisiaan.

Studiotila on tarvittaessa täysin pimennettävissä, ja siihen voi ehdottaa esimerkiksi videoteoksia tai muita pienempiä näyttelykokonaisuuksia.

Näyttelystä ei lähetetä paperisia kutsukortteja gallerian toimesta, mutta halutessaan taiteilija voi sellaiset lähettää. Galleria lähettää näyttelyistä sähköiset kutsut.

Myydyistä teoksista peritään 35% provisio.


NÄYTTELYHAKEMUS

Näyttelyaikaa haetaan joko sähköisesti tai postitse vapaamuotoisella anomuksella, jossa tulee olla taiteilijan nimi ja täydellinen osoite ja muut yhteystiedot sekä lyhyt luonnehdinta suunnitellusta näyttelystä ja maininta siitä, mihin tilaan (3 vaihtoehtoa) näyttelyaikaa haetaan. Hakuajat ovat vuosittain maaliskuussa ja syyskuussa, kuun loppuun asti. Keväällä haetaan puolentoista vuoden päähän syyskaudelle  ja syksyllä puolentoista vuoden päähän kevätkaudelle.

Liitteenä tulee olla 5–10 täydellisesti nimikoitua (taiteilija, teos, vuosi, materiaalit) värikuvaa mahdollisimman viimeaikaisesta tuotannosta ja curriculum vitae. Mikäli ehdotat videoteosta, voit liittää mukaan linkin teokseen. Mikäli näyttely sisältää ääntä, on siitä mainittava hakemuksessa.

Lataa kansilehti näyttelyhakemukseen alla olevasta linkistä.

Hakemukseen on merkittävä mille kaudelle anomus jätetään. Anomuksen voi tehdä vain yhdelle kaudelle ja yhteen tilavaihtoehtoon kerrallaan. Voit kuitenkin merkitä ensi- ja toissijaisen tilatoivomuksen. Anomuksessa voi myös mainita toivomuksen ajankohdasta ja mahdollisista muista näyttelysuunnitelmista.


Sähköinen hakemus:

Sähköinen hakemus tulee lähettää yhtenä pdf-dokumenttina, joka sisältää kaikki liitteet (kansilehti, näyttelysuunnitelma, kuvat, CV). Mikäli ehdotat videoteosta, voit liittää mukaan linkin teokseen. Erilliset pdf-dokumentit voi yhdistää esimerkiksi pdf join -ohjelmalla. Hakemus nimikoidaan muotoon sukunimi_etunimi_näyttelyhakemus_kausi.

Lähetä sähköinen hakemus sähköpostiosoitteeseen:

galleria.sculptor[at]sculptors.fi

Sähköposti otsikoidaan ”Näyttelyhakemus, kausi, hakijan nimi”. Jokainen sähköpostihakemus kuitataan vastaanotetuksi kolmen arkipäivän kuluessa, mutta mikäli et saa vastausta, otathan varmuudeksi puhelimitse yhteyttä.

Paperinen näyttelyhakemus:

Paperisena toimitettavan hakemuksen toivomme olevan A4-kokoinen kansio tai vastaava helposti luettava kokonaisuus liitteineen (kansilehti, näyttelysuunnitelma, kuvat, CV), jossa sivut ja osat pysyvät paikoillaan.

Lisäksi hakemukseen voi liittää mahdollisia katalogeja (ei kopioita kritiikeistä). Hakemukseen ei saa liittää teoksia, ainoastaan kuvia teoksista.

Paperinen näyttelyhakemus tulee lähettää osoitteeseen:

Galleria Sculptor
Näyttelytoimikunta
Eteläranta 12
00130 Helsinki


Kaikille hakijoille lähetetään kirjallinen vastaus toimikunnan päätöksestä. Kuvamateriaali sekä mahdolliset muut liitteet palautetaan postimerkein varustetun palautuskuoren lähettäneille.

Tultuaan valituksi taiteilija sitoutuu olemaan esittämättä näyttelyyn esille tulevia teoksia pääkaupunkiseudulla näyttelysopimuksen allekirjoittamisen ja näyttelyn päättymisen välisenä aikana.


JÄSENEKSI HAKEMINEN

Suomen Kuvanveistäjäliitto on suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö, joka edistää ja esittelee suomalaista nykykuvanveistoa ja tilallista taidetta kotimaassa ja ulkomailla.

Kuvanveistäjäliitto ottaa uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa. Hakuajat ovat helmikuun ja lokakuun loppuun mennessä.

Hakemus Kuvanveistäjäliittoon toimitetaan sähköisesti ja sen tulee sisältää: lyhyt kuvaus itsestäsi taiteilijana ja/tai artists statement sekä perustelu miksi haet liiton jäsenyyttä (max yhteensä A4), 8–10 laadukasta teoskuvaa ja kuvaluettelo, jossa on tarkat teostiedot sekä CV. Ansioluetteloon kannattaa priorisoida tärkeimmät saavutukset.

Jäsenhakemus lähetetään yhtenä PDF-tiedostona osoitteeseen sculptors[at]sculptors.fi 29.2. tai 31.10. klo 16 mennessä. Erilliset pdf-dokumentit voi yhdistää esimerkiksi pdf join -ohjelmalla. PDF-tiedoston maksimikoko on 5MB.

Jäsenhakemus maksaa 20 euroa ja summa tulee maksaa Kuvanveistäjäliiton tilille DABAFIHH FI2380001801840340 hakukuukausien loppuun mennessä.

Nykyisiä jäseniä ja heidän www-sivujaan voi katsella kuvanveistäjät-sivulla.


JÄSENDEUT

Miksi kannattaa kuulua Kuvanveistäjäliittoon:

Jäsenkorttia näyttämällä pääset ilmaiseksi tai alennetulla sisäänpääsymaksulla useisiin taidemuseoihin, myös ulkomailla. Korttia kannattaa aina näyttää. Samoin korttia näyttämällä voi saada alennusta mm. materiaaleista.

Saat Taide-lehden jäsenhintaan.

Kuvanveistäjäliitto on neuvotellut jäsenilleen Primus henkivakuutuksen 47 % normaalihintoja edullisemmin. Tutustu ja hyödynnä jäsenetusi. Primus-vakuutukset myöntää Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Jäsenemme saavat alennuksen normaalihinnasta Schenker Oy Air & Ocean, Events Logistics kuljetuksista. Alennus lasketaan tapauskohtaisesti. www.dbschenker.com/fi; evets.fi@dbschenker.com

Voit tuoda myytäväksi 2 pienoisveistosta Galleria Sculptorin teosmyyntivitriineihin. Vitriinien ripustus vaihdetaan 2–3 kuukauden välein.

Saat alennusta Galleria Sculptorin näyttelyvuokrasta.

Voit osallistua Kaapelitehtaan TEOS-myyntitapahtumaan ja muihin Kuvanveistäjäliiton jäsenille suunnattuihin tapahtumiin, näyttelyihin ja projekteihin.

Saat jäsentiedotteita alan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, apurahoista, kilpailuista, näyttelyhauista, residensseistä jne. Tiedotus tehdään pääsääntöisesti sähköpostitse ja niille, joilla ei ole sähköpostia käytössä muutamalla jäsenkirjeellä vuoden aikana. Saat sopimuspohjia ja muuta ammatin harjoittamiseen liittyvää neuvontaa.

Näkyvyys www.sculptors.fi -sivuston jäsenluettelosta, josta linkit kotisivuillesi. Lisäämme/muokkaamme linkkejä pyynnöstä.

Voit ilmoittaa näyttelyistäsi, teosjulkistuksista jne. liiton Facebook-sivuilla.

Saat Suomen Taiteilijaseuran lakimiehen neuvontapalveluita.

Suomen Taiteilijaseuran uutiskirjeen ja Taiteilija-lehden voi tilata suoraan: miisa.pulkkinen[at]artists.fi.

Voit toimia luottamustehtävissä ja vaikuttaa.


Muita hyödyllisiä linkkejä:

Kuvasto
Taike
Opetus- ja kulttuuriministeriön avustukset
Ateljeesäätiö
Frame Finland


VEISTOS MYYNTIKOKOELMAAN

Jokainen liiton jäsen saa tuoda myyntikokoelmaan 1–2 teosta, joista ainakin yksi pyritään pitämään esillä. Teokset saavat olla myyntikokoelmassa kerralla 1,5 vuotta, jonka jälkeen teokset tulee vaihtaa tai noutaa pois, mikäli niitä ei ole myyty.

Kaikki teokset kuvataan myös uuteen verkkokauppaan, Veistoskauppaan. Teokset voi ostaa joko suoraan gallerialta tai verkkokaupasta,  jolloin teos lähetetään gallerian toimesta ostajalle.

7.4.2020 alkaen luovumme porrastetusta myyntiprovisiosta ja provisio on jatkossa kaikista myydyistä teoksista 30 %. Provisio vähennetään arvonlisäverottomasta hinnasta.

Teosten tulee mahtua vitriinilokeroihin. Muussa tapauksessa teosta ei voi vitriinitilassa esitellä. Toivomme myös teoksia, jotka pysyvät pystyssä omillaan. Seinäteoksia tai muita erikoisemmin ripustettavia pienveistoksia emme saa esille myyntikokoelmaan.

Vitriinilokeron suurin koko on: 47 cm (leveys), 47 cm (korkeus), 46 cm (syvyys). Veistoksen tulisi mahtua näihin mittoihin.

Teoksia voi tuoda ja hakea milloin tahansa, mutta toivomme, että asiasta ilmoitetaan etukäteen.


TEOS-MYYNTITAPAHTUMA

TEOS 2020 tapahtuma järjestetään Kaapelitehtaalla 20.2.–1.3.2020 yhteistyössä Suomen Taidegraafikoiden kanssa.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella viimeistään sunnuntaina 2.2.2020. Lomakkeen löydät osoitteesta: teosvälitys.fi/ilmoittautuminen.

Jos haluat ilmoittautua paperisella lomakkeella, voit ladata sen tältä sivulta. Latauslinkki löytyy sivun lopusta.

Kukin jäsen voi jättää 1–3 teosta. Teosten tulee olla mahdollisimman uutta tuotantoa, enintään kolme vuotta vanhoja teoksia. Pyrimme edustavaan ja raikkaaseen kattaukseen suomalaisesta kuvanveistosta ottaen huomioon myyntinäyttelyn tarpeet.

Teosten jättöaika on maanantaina 17.2.2020 klo 9–15

Teosten noutoaika on sunnuntaina 1.3. klo 17–19. Teoksia ei saa noutaa ennen tapahtuman päättymistä.

Ilmoittautumismaksu on 20 €/taiteilija ja se maksetaan su 2.2.2020 mennessä Suomen Kuvanveistäjäliiton tilille: FI 23 80001801840340 viestillä ”TEOS 2020, taiteilijan nimi”.

Teokset toimitetaan suoraan Kaapelitehtaalle (Tallberginkatu 1, C-rappu, Puristamo-sali) ja noudetaan samasta tilasta. Teosten toimitus ja nouto pitää järjestää itse. Galleria ei pysty säilyttämään tai kuljettamaan teoksia.

Katso ilmoittautumisohjeesta lisätietoja, mikäli lähetät teoksesi kuljetusliikkeen kautta.


HUOMIOITAVAA ILMOITTAUTUESSA

Odotamme ilmoittautumistanne ensisijaisesti sähköisesti täytettävän lomakkeen kautta. Mikäli sähköisen lomakkeen täyttäminen ei ole mahdollista, voi paperisen ohjeen ja lomakkeen tulostaa tämän sivun alhaalta. Lomakkeen voi täyttää ja toimittaa takaisin postitse tai sähköpostitse Galleria Sculptorille.

Ilmoittautumista varten tarvitset:

tilinumerosi
teostiedot (nimi, vuosi, editio, materiaali, mitat, hinta)
kuitin suoritetusta osallistumismaksusta
(laadukkaan kuvan ainakin yhdestä tapahtumaan ilmoitetusta teoksesta)
(kuljetusliikkeen tiedot)

Kuvatiedosto on hyvä nimetä ”taiteilija_teos_vuosi_materiaali” ja toimittaa sähköisen lomakkeen tai pilvipalvelun kautta osoitteeseen galleria.sculptor@sculptors.fi.

HUOMIOITAVAA TAPAHTUMAN AIKANA

Muistathan liittää kunkin teoksen pakkaukseen sekä taiteilijan että teoksen nimet selkeästi kirjoitettuna. Nimikoi myös omat jalustasi. Liitä tarvittaessa ripustusohjeet pakkaukseen. Vaikeasti ripustettavat teokset on taiteilijan ripustettava itse.

Olethan tavoitettavissa puhelimitse teosvälityksen aikana. Galleriahenkilökunta saattaa ottaa yhteyttä sinuun teostasi koskevissa asioissa.

Lataa myös ohjeet, jossa on tarkempaa tietoa mm. provisiosta, teoksen lähettämisestä, kuvien toimittamisesta ja somekäytännöistä.

LATAA OHJE JA ILMOITTAUTUMISKAAVAKE