Galleria

Mauvaise Foi – Tavanomainen Itsepetos I

-

Lue lisää

Studio

Veistoksia läheisteni soluista

-

Lue lisää
GALLERIA

Galleria Sculptor on Suomen Kuvanveistäjäliitto ry:n ylläpitämä nykytaidegalleria, joka sijaitsee Helsingin keskustassa. Galleria Sculptorin monipuolinen näyttelyohjelmisto esittelee vuosittain laajan kirjon nykytaidetta, erityisfokuksenaan nykykuvanveisto. Sculptorin näyttelyt ovat usein innovatiivisia, yllättäviä ja haastavat kävijää näkemään toisin. Gallerian näyttelyaikoja voivat hakea kaikki ammattitaiteilijat kahdesti vuodessa. Sculptorissa on myös liiton jäsenten pienoisveistoksia esittelevä myyntikokoelma – Veistoskauppa. Veistoksia voi ostaa suoraan gallerialta tai Veistoskaupan verkkokaupasta. Tututu tarkemmin teoksiin osoitteessa www.veistoskauppa.fiAIKAISEMPIA NÄYTTELYITÄ


NÄYTTELYN PITÄMINEN

Galleria Sculptorin näyttelyihin on avoin haku kahdesti vuodessa. Hakuajat ovat vuosittain maaliskuussa ja syyskuussa, kuun loppuun asti. Keväällä aikaa haetaan puolentoista vuoden päähän syksylle ja syksyllä puolentoista vuoden päähän keväälle.

Näyttelyhaku syksyn 2023 aikoihin on avoinna 1.–31.3.2022. 

Näyttelyt valitsee jäsenistön yleiskokouksessa valitsema näyttelytoimikunta.

Näyttelytoimikunta 2021:

Eetu Huhtala, Heli Ryhänen, Man Yau ja Kuvanveistäjäliiton hallituksen edustaja Tiina Raitanen.

Näyttelyjaksot ovat noin 4 viikon pituisia, johon sisältyvät myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Haettavissa on kolme erilaista tilavaihtoehtoa: studiotila, galleriatila ja molemmat tilat.

Galleriatilan korkeus on vaihdellen 3,78 metriä–4,06 metriä ja studiotilan korkeus on 3,90 metriä.

Näyttelyvuokrat:

Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet:

Studio         (n. 30 m²)         830 €
Galleria      (n. 88 m²)      1 830 €
Koko tila     (n. 118 m²)    2 550 €

Muut:

Studio         (n. 30 m²)         950 €
Galleria      (n. 88 m²)      2 100 €
Koko tila     (n. 118 m²)   2 900 €

Vuokraan sisältyy näyttelyn viestintä, myynti, markkinointi, valvonta, ammattivalokuvaajan ottamat pressikuvat näyttelystä sekä haastatteluvideo, joka on esillä galleriassa ja Galleria Sculptorin YouTube-kanavalla.

Suomen Kuvanveistäjäliitto pyrkii alentamaan näyttelyvuokria. Vuonna 2019 valtionavustuksen ansiosta näyttelyvuokraa voitiin laskea ensimmäisen kerran 1000 eurolla per näyttelyaika, koko tilan vuokran ollessa näin jäsenille 1550 € ja ei-jäsenille 1900 € (alennus 34–39 %). Vuonna 2021 koko tilan vuokra jäsenille on 600 € ja ei-jäsenille 950 € (alennus 67,24–76,4 %). Mikäli saamme avustusta jatkossa vuokrien alentamiseen, tulevat matalammat näyttelyvuokrat koskemaan myös vuoden 2022–2023 näyttelyaikoja. Vuoden 2022 näyttelyvuokra vahvistetaan alkuvuodesta 2022.

Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluista sekä mahdollisista laitteiden installointiin liittyvistä kustannuksista ja teknisestä tuesta.

Hakiessasi Gallerian tai Studion aikaa huomioithan, että toisessa tilassa olevaan näyttelyyn saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma. Näyttelytoimikunta pyrkii valintoja tehdessään huomioimaan, että näyttelyt eivät häiritse toisiaan.

Studiotila on tarvittaessa täysin pimennettävissä, ja siihen voi ehdottaa esimerkiksi videoteoksia tai muita pienempiä näyttelykokonaisuuksia.

Näyttelystä ei lähetetä paperisia kutsukortteja gallerian toimesta, mutta halutessaan taiteilija voi sellaiset lähettää. Galleria lähettää näyttelyistä sähköiset kutsut.

Myydyistä teoksista peritään 35% provisio.
GALLERIATILAN VIRTUAALIESITTELY


NÄYTTELYHAKEMUS

Hakuajat ovat vuosittain maaliskuussa ja syyskuussa, kuun loppuun asti. Keväällä haetaan puolentoista vuoden päähän syyskaudelle  ja syksyllä puolentoista vuoden päähän kevätkaudelle.

Näyttelyaikaa haetaan joko sähköisesti tai postitse vapaamuotoisella anomuksella, jossa tulee kuvata tiiviisti näyttelysuunnitelma Galleria Sculptoriin (max. A4).

Näyttelysuunnitelman liitteenä tulee olla:

  • 5–10 täydellisesti nimikoitua (taiteilija, teos, vuosi, materiaalit) värikuvaa mahdollisimman viimeaikaisesta tuotannosta
  • ansioluettelo (toivomme tiivistettyä, max. 2 sivun cv:tä)

Hakemukseen liitetään mukaan erikseen ladattava kansilehti,  jossa tulee mainita taiteilijan nimi, täydellinen osoite ja muut yhteystiedot sekä maininta siitä, mihin tilaan (3 vaihtoehtoa) näyttelyaikaa haetaan. Lataa kansilehti näyttelyhakemukseen alla olevasta linkistä.

Kansilehteen on merkittävä:

  • mille kaudelle anomus jätetään. Anomuksen voi tehdä vain yhdelle kaudelle kerrallaan.
  • haluttu tilavaihtoehto. Kerrallaan voi hakea vain yhtä tilavaihtoehtoa, mutta tarvittaessa voi merkitä onko kiinnostunut myös muista tilavaihtoehdoista, jos ensisijainen toive ei toteudu.

Anomuksessa voi myös mainita toivomuksen ajankohdasta ja mahdollisista muista näyttelysuunnitelmista.

Mikäli ehdotat videoteosta, voit liittää mukaan linkin teokseen. Mikäli näyttely sisältää ääntä, on siitä mainittava hakemuksessa.


Sähköinen hakemus:

Sähköinen hakemus tulee lähettää yhtenä pdf-dokumenttina, joka sisältää kaikki liitteet (kansilehti, näyttelysuunnitelma, kuvat, CV). Mikäli ehdotat videoteosta, voit liittää mukaan linkin teokseen. Erilliset pdf-dokumentit voi yhdistää esimerkiksi pdf join -ohjelmalla. Hakemus nimikoidaan muotoon sukunimi_etunimi_näyttelyhakemus_kausi.

Lähetä sähköinen hakemus sähköpostiosoitteeseen:

galleria.sculptor[at]sculptors.fi

Sähköposti otsikoidaan ”Näyttelyhakemus, kausi, hakijan nimi”. Jokainen sähköpostihakemus kuitataan vastaanotetuksi kolmen arkipäivän kuluessa, mutta mikäli et saa vastausta, otathan varmuudeksi puhelimitse yhteyttä.

Paperinen näyttelyhakemus:

Paperisena toimitettavan hakemuksen toivomme olevan A4-kokoinen kansio tai vastaava helposti luettava kokonaisuus liitteineen (kansilehti, näyttelysuunnitelma, kuvat, CV), jossa sivut ja osat pysyvät paikoillaan.

Lisäksi hakemukseen voi liittää mahdollisia katalogeja (ei kopioita kritiikeistä). Hakemukseen ei saa liittää teoksia, ainoastaan kuvia teoksista.

Paperinen näyttelyhakemus tulee lähettää osoitteeseen:

Galleria Sculptor
Näyttelytoimikunta
Eteläranta 12
00130 Helsinki


Kaikille hakijoille lähetetään kirjallinen vastaus toimikunnan päätöksestä. Kuvamateriaali sekä mahdolliset muut liitteet palautetaan postimerkein varustetun palautuskuoren lähettäneille.

Tultuaan valituksi taiteilija sitoutuu olemaan esittämättä näyttelyyn esille tulevia teoksia pääkaupunkiseudulla näyttelysopimuksen allekirjoittamisen ja näyttelyn päättymisen välisenä aikana.


KUUKAUDEN TAITEILIJA-NÄYTTELYT

Kuukauden taiteilija -esittelyjä järjestettiin Galleria Sculptorin myyntikokoelmahuoneen takaosassa vuosina 2015–2017. 2017 Tammikuu: Anni Hanén ja Jenni Tieaho Helmikuu: Paula Salmela Huhtikuu: Elina Strandberg Toukokuu: Tatu Vuorio Kesäkuu: Terhi Heino Elokuu: Veijo Setälä   2016 Tammikuu: Inkeri Harri Helmikuu: Jyrki Siukonen Maaliskuu: Tuija Teiska Huhtikuu: Merja Haapala Toukokuu: Mika Heinonen Elokuu: Leena Mäki-Patola Syyskuu: Tommi Toija Lokakuu: Pertti Toikkanen Marraskuu: Susanna Autio Joulukuu: Pasi Vainionpää   2015 Tammikuu: Veikko Nuutinen Helmikuu: Eila Minkkinen Maaliskuu: Tiina Laasonen Huhtikuu: Anna-Kaisa Ant-Wuorinen Toukokuu: Mikko Tapio Kesäkuu: Sade Hiidenkari Elokuu: Julia Strand Syyskuu: Skulptörförbundet (Ruotsi) Lokakuu: Pekka Rytkönen Marraskuu: Petri Eskelinen Joulukuu: Riikka Mäkikoskela