Kimmo Schroderus & Mattias Nordéus

nordiSKulptur 4


-

Read more
GALLERIA

Galleria Sculptor on Suomen Kuvanveistäjäliitto ry:n ylläpitämä nykytaidegalleria, joka sijaitsee Helsingin keskustassa. Galleria Sculptorin monipuolinen näyttelyohjelmisto esittelee vuosittain laajan kirjon nykytaidetta, erityisfokuksenaan nykykuvanveisto. Sculptorin näyttelyt ovat usein innovatiivisia, yllättäviä ja haastavat kävijää näkemään toisin. Gallerian näyttelyaikoja voivat hakea kaikki ammattitaiteilijat kahdesti vuodessa. Sculptorissa on myös liiton jäsenten pienoisveistoksia esittelevä myyntikokoelma – Veistoskauppa. Veistoksia voi ostaa suoraan gallerialta tai Veistoskaupan verkkokaupasta. Tututu tarkemmin teoksiin osoitteessa www.veistoskauppa.fi


TULEVIA NÄYTTELYITÄ


AIKAISEMPIA NÄYTTELYITÄ


NÄYTTELYN PITÄMINEN

Galleria Sculptorin näyttelyihin on avoin haku kahdesti vuodessa. Hakuajat ovat vuosittain maaliskuussa ja syyskuussa. Maaliskuussa haetaan puolentoista vuoden päähän syyskaudelle ja syyskuussa puolentoista vuoden päähän kevätkaudelle.

Näyttelyhaku kevään 2024 näyttelyaikoihin on avoinna 1.–30.9.2022. Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Lomake avautuu 1.9.2022.

Emme ota hakemuksia vastaan sähköpostitse tai postitse.

Hakemuksen voi jättää vain yhdelle kaudelle kerrallaan. Hakijana voi olla myös työryhmä, jolloin hakemuksen jättää työryhmän yhteyshenkilö.

Näyttelyjaksot ovat noin 4 viikon pituisia, johon sisältyvät myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Haettavissa on kolme erilaista tilavaihtoehtoa: studiotila, galleriatila ja molemmat tilat.

Kaikki ammattikuvataiteilijat voivat hakea näyttelyaikaa Galleria Sculptorista. Näyttelyohjelman pääpaino on kolmiulotteisessa taiteessa.

NÄYTTELYTILA

Koko näyttelytilan pinta-ala on noin 118 m2, josta ikkunallinen galleriatila 88 m2 ja ikkunaton studio 30 m2.

Galleriatilan korkeus on vaihdellen 3,78 metriä–4,06 metriä ja studiotilan korkeus on 3,90 metriä.

Näyttelyvuokrat

Suomen Kuvanveistäjäliitto on sitoutunut edistämään lähivuosina hyviä näyttelykäytäntöjä. Tavoitteena on taiteilijalle maksuton näyttelytila sekä näyttelypalkkioiden käyttöönotto.

Olemme viime vuosina pystyneet alentamaan merkittävästi näyttelyvuokria Taiken ja Helsingin kaupungin tuella. Vuonna 2021–2022 koko tilan vuokra jäsenille on 600 € ja muille 950 € (alennus alkuperäisestä näyttelyvuokrasta 67,24–76,4 %).

Vuokraan sisältyy näyttelyn viestintä, myynti, markkinointi, valvonta, ammattivalokuvaajan ottamat pressikuvat näyttelystä, näyttelyn virtuaaliesittely sekä haastatteluvideo, joka on esillä galleriassa ja Galleria Sculptorin YouTube-kanavalla.

Mikäli saamme avustusta jatkossa vuokrien alentamiseen, tulevat matalammat näyttelyvuokrat koskemaan myös tulevia näyttelyaikoja. Näyttelytilan vuokra määrittyy aina näyttelyvuoden alussa.

Ei-alennetut vuokrat: 

Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet:

Studio         (n. 30 m²)         830 €
Galleria      (n. 88 m²)      1 830 €
Koko tila     (n. 118 m²)    2 550 €

Muut:

Studio         (n. 30 m²)         950 €
Galleria      (n. 88 m²)      2 100 €
Koko tila     (n. 118 m²)   2 900 €

Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluista sekä mahdollisista laitteiden installointiin ja vuokraukseen liittyvistä kustannuksista ja teknisestä tuesta.

Myydyistä teoksista peritään 35% provisio.

Näyttelystä ei lähetetä paperisia kutsukortteja gallerian toimesta, mutta halutessaan taiteilija voi sellaiset lähettää. Galleria lähettää näyttelyistä sähköiset kutsut.
GALLERIATILAN VIRTUAALIESITTELY


NÄYTTELYHAKEMUS

Hakemukset toimitetaan määräaikaan mennessä sähköisesti hakulomakkeella.

Hakemukseen tulee sisältyä yksi pdf-tiedosto, johon on koottu:

  • tiivis näyttelysuunnitelma Galleria Sculptoriin (max. A4)
  • 5–10 täydellisesti nimikoitua värikuvaa (taiteilija, teos, vuosi, materiaalit, mitat). Hakemukseen on liitettävä 5 teoskuvaa mahdollisimman viimeaikaisesta tuotannosta. Lisäksi voi toimittaa luonnoskuvia tai muita näyttelysuunnitelmaa tukevia kuvia (max. 5 kuvaa).
  • ansioluettelo (toivomme tiivistettyä, max. 2 sivun cv:tä

Erilliset pdf-dokumentit voi yhdistää esimerkiksi pdf join -ohjelmalla. Pdf-liite tulee nimikoida muotoon sukunimi_etunimi_näyttelyhakemus_kausi.

Hakiessasi Gallerian tai Studion aikaa huomioithan, että toisessa tilassa olevaan näyttelyyn saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma. Näyttelytoimikunta pyrkii valintoja tehdessään huomioimaan, että näyttelyt eivät häiritse toisiaan.

Studiotila on tarvittaessa täysin pimennettävissä, ja siihen voi ehdottaa esimerkiksi videoteoksia tai muita pienempiä näyttelykokonaisuuksia.

Hakemustekstissä voi mainita toivomuksen ajankohdasta. Mikäli ehdotat videoteosta, voit liittää mukaan linkin teokseen.

Mikäli näyttely sisältää ääntä tai muuta erityistekniikkaa, on siitä mainittava hakemuksessa.

Näyttelytoimikunta:

Näyttelyt valitsee jäsenistön yleiskokouksessa valitsema näyttelytoimikunta.

Näyttelytoimikunta 2022:
Eetu Huhtala, Heli Ryhänen, Man Yau ja Kuvanveistäjäliiton hallituksen edustaja Tiina Raitanen.

Kaikille hakijoille lähetetään kirjallinen vastaus toimikunnan päätöksestä.

Tultuaan valituksi taiteilija sitoutuu olemaan esittämättä näyttelyyn esille tulevia teoksia pääkaupunkiseudulla näyttelysopimuksen allekirjoittamisen ja näyttelyn päättymisen välisenä aikana.


KUUKAUDEN TAITEILIJA-NÄYTTELYT

Kuukauden taiteilija -esittelyjä järjestettiin Galleria Sculptorin myyntikokoelmahuoneen takaosassa vuosina 2015–2017. 2017 Tammikuu: Anni Hanén ja Jenni Tieaho Helmikuu: Paula Salmela Huhtikuu: Elina Strandberg Toukokuu: Tatu Vuorio Kesäkuu: Terhi Heino Elokuu: Veijo Setälä   2016 Tammikuu: Inkeri Harri Helmikuu: Jyrki Siukonen Maaliskuu: Tuija Teiska Huhtikuu: Merja Haapala Toukokuu: Mika Heinonen Elokuu: Leena Mäki-Patola Syyskuu: Tommi Toija Lokakuu: Pertti Toikkanen Marraskuu: Susanna Autio Joulukuu: Pasi Vainionpää   2015 Tammikuu: Veikko Nuutinen Helmikuu: Eila Minkkinen Maaliskuu: Tiina Laasonen Huhtikuu: Anna-Kaisa Ant-Wuorinen Toukokuu: Mikko Tapio Kesäkuu: Sade Hiidenkari Elokuu: Julia Strand Syyskuu: Skulptörförbundet (Ruotsi) Lokakuu: Pekka Rytkönen Marraskuu: Petri Eskelinen Joulukuu: Riikka Mäkikoskela