Galleria

Pyrkimys ratkaista kaikki veistoksen logistiset ongelmat

-

Lue lisää

Studio

SUPERPOSITIO

-

Lue lisää
GALLERIA

Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistotaiteeseen keskittynyt nykytaidegalleria. Helsingin keskustassa sijaitsevaa galleriaa ylläpitää Suomen Kuvanveistäjäliitto ry. Galleria Sculptorin näyttelyohjelmisto nostaa vuosittain monimuotoisesti esille kuvanveistoa ja tilallista taidetta. Sculptorin näyttelyt tarjoavatkin kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua nykykuvanveiston koko ajan laajentuvaan kenttään.

Sculptorissa on lisäksi myyntikokoelma Veistoskauppa, jossa myydään liiton jäsentaiteilijoiden pienoisveistoksia sekä Isot veistokset osto- ja vuokrauspalvelu. Suomen Kuvanveistäjäliitto järjestää myös muutaman vuoden välein laajempia nykykuvanveiston näyttelyprojekteja, jotka sijoittuvat esimerkiksi julkiseen tilaan.AIKAISEMPIA NÄYTTELYITÄ


NÄYTTELYN PITÄMINEN

Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistotaiteeseen keskittynyt nykytaidegalleria. Kaikki ammattikuvataiteilijat voivat hakea Galleria Sculptorista näyttelyaikaa tilallisen taiteen näyttelyille.

Galleria Sculptorin näyttelyihin on avoin haku kahdesti vuodessa. Hakuajat ovat vuosittain maaliskuussa ja elo–syyskuussa. Maaliskuussa haetaan puolentoista vuoden päähän syyskaudelle ja elo–syyskuussa puolentoista vuoden päähän kevätkaudelle.

Näyttelyhaku syksyn 2024 näyttelyaikoihin on avoinna 1.–31.3.2023. Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Lomake avautuu 1.3.2023.

Haku kevään 2025 näyttelyihin avautuu 14.8.–10.9.2023. Huomioi, että syksyn hakuaikaa aikaistetaan elo-syyskuulle muutamalla viikolla.

Emme ota hakemuksia vastaan sähköpostitse tai postitse.

Hakemuksen voi jättää vain yhdelle kaudelle kerrallaan. Hakijana voi olla myös työryhmä, jolloin hakemuksen jättää työryhmän yhteyshenkilö.

Näyttelyjaksot ovat noin 4 viikon pituisia, johon sisältyvät myös ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Haettavissa on kolme erilaista tilavaihtoehtoa: studiotila, galleriatila ja molemmat tilat.

NÄYTTELYTILA

Koko näyttelytilan pinta-ala on noin 118 m2, josta ikkunallinen galleriatila 88 m2 ja ikkunaton studio 30 m2.

Galleriatilan korkeus on vaihdellen 3,78 metriä–4,06 metriä ja studiotilan korkeus on 3,90 metriä.

Näyttelyvuokrat

Vuonna 2023 näyttelytila on taiteilijalle vuokraton. Lue tiedote täältä.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on sitoutunut edistämään lähivuosina hyviä näyttelykäytäntöjä. Tavoitteena on taiteilijalle maksuton näyttelytila sekä näyttelypalkkioiden käyttöönotto. Näyttelytilan vuokra määrittyy aina näyttelyvuoden alussa ja pyrimme vuokrattomuuteen myös jatkossa.

Olemme pystyneet alentamaan aiempina vuosina näyttelyvuokria Taiken ja Helsingin kaupungin tuella. Vuonna 2021–2022 koko tilan vuokra jäsenille oli 600 € ja muille 950 €, jolloin näyttelyistä maksettiin enää 25–30 % alkuperäisestä vuokrasta.

Vuokraan sisältyy näyttelyn viestintä, myynti, markkinointi, valvonta, ammattivalokuvaajan ottamat pressikuvat näyttelystä sekä haastatteluvideo, joka on esillä galleriassa ja Galleria Sculptorin YouTube-kanavalla.

Ei-alennetut vuokrat: 

Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet:

Studio         (n. 30 m²)         830 €
Galleria      (n. 88 m²)      1 830 €
Koko tila     (n. 118 m²)    2 550 €

Muut:

Studio         (n. 30 m²)         950 €
Galleria      (n. 88 m²)      2 100 €
Koko tila     (n. 118 m²)   2 900 €

Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluista sekä mahdollisista laitteiden installointiin ja vuokraukseen liittyvistä kustannuksista ja teknisestä tuesta.

Myydyistä teoksista peritään 35% provisio.

Näyttelystä ei lähetetä paperisia kutsukortteja gallerian toimesta, mutta halutessaan taiteilija voi sellaiset lähettää. Galleria lähettää näyttelyistä sähköiset kutsut.
GALLERIATILAN VIRTUAALIESITTELY


NÄYTTELYHAKEMUS

Hakemukset toimitetaan määräaikaan mennessä sähköisesti hakulomakkeella.

Hakemukseen tulee sisältyä yksi pdf-tiedosto, johon on koottu:

  • tiivis näyttelysuunnitelma Galleria Sculptoriin (max. A4)
  • 5–10 täydellisesti nimikoitua värikuvaa (taiteilija, teos, vuosi, materiaalit, mitat). Hakemukseen on liitettävä 5 teoskuvaa mahdollisimman viimeaikaisesta tuotannosta. Lisäksi voi toimittaa luonnoskuvia tai muita näyttelysuunnitelmaa tukevia kuvia (max. 5 kuvaa).
  • ansioluettelo (toivomme tiivistettyä, max. 2 sivun cv:tä

Erilliset pdf-dokumentit voi yhdistää esimerkiksi pdf join -ohjelmalla. Pdf-liite tulee nimikoida muotoon sukunimi_etunimi_näyttelyhakemus_kausi.

Hakiessasi Gallerian tai Studion aikaa huomioithan, että toisessa tilassa olevaan näyttelyyn saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma. Näyttelytoimikunta pyrkii valintoja tehdessään huomioimaan, että näyttelyt eivät häiritse toisiaan.

Studiotila on tarvittaessa täysin pimennettävissä, ja siihen voi ehdottaa esimerkiksi videoteoksia tai muita pienempiä näyttelykokonaisuuksia.

Hakemustekstissä voi mainita toivomuksen ajankohdasta. Mikäli ehdotat videoteosta, voit liittää mukaan linkin teokseen.

Mikäli näyttely sisältää ääntä tai muuta erityistekniikkaa, on siitä mainittava hakemuksessa.

Näyttelytoimikunta:

Näyttelyt valitsee jäsenistön yleiskokouksessa valitsema näyttelytoimikunta.

Näyttelytoimikunta 2023:
Timo Aho, Eetu Huhtala, Jenni Tieaho ja Kuvanveistäjäliiton hallituksen edustaja Benjamin Orlow.

Kaikille hakijoille lähetetään kirjallinen vastaus toimikunnan päätöksestä.

Tultuaan valituksi taiteilija sitoutuu olemaan esittämättä näyttelyyn esille tulevia teoksia pääkaupunkiseudulla näyttelysopimuksen allekirjoittamisen ja näyttelyn päättymisen välisenä aikana.


KUUKAUDEN TAITEILIJA-NÄYTTELYT

Kuukauden taiteilija -esittelyjä järjestettiin Galleria Sculptorin myyntikokoelmahuoneen takaosassa vuosina 2015–2017. 2017 Tammikuu: Anni Hanén ja Jenni Tieaho Helmikuu: Paula Salmela Huhtikuu: Elina Strandberg Toukokuu: Tatu Vuorio Kesäkuu: Terhi Heino Elokuu: Veijo Setälä   2016 Tammikuu: Inkeri Harri Helmikuu: Jyrki Siukonen Maaliskuu: Tuija Teiska Huhtikuu: Merja Haapala Toukokuu: Mika Heinonen Elokuu: Leena Mäki-Patola Syyskuu: Tommi Toija Lokakuu: Pertti Toikkanen Marraskuu: Susanna Autio Joulukuu: Pasi Vainionpää   2015 Tammikuu: Veikko Nuutinen Helmikuu: Eila Minkkinen Maaliskuu: Tiina Laasonen Huhtikuu: Anna-Kaisa Ant-Wuorinen Toukokuu: Mikko Tapio Kesäkuu: Sade Hiidenkari Elokuu: Julia Strand Syyskuu: Skulptörförbundet (Ruotsi) Lokakuu: Pekka Rytkönen Marraskuu: Petri Eskelinen Joulukuu: Riikka Mäkikoskela