Kuva James Prevettin näyttelystä Galleria Sculptorissa. Etualalla valkoisella jalustalla kolme teosta. Valkoisella seinällä roikkuu kolme teosta, jotka ovat eri sinisen sävyisiä muovipusseja.
James Prevettin näyttely Galleria Sculptorissa vuonna 2022. Kuva: Aukusti Heinonen.

Näyttelyn pitäminen

Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistotaiteeseen keskittynyt nykytaidegalleria. Kaikki ammattikuvataiteilijat voivat hakea Galleria Sculptorista näyttelyaikaa tilallisen taiteen näyttelyille.

Galleria Sculptorin näyttelyihin on avoin haku kahdesti vuodessa. Hakuajat ovat vuosittain maaliskuussa ja elo–syyskuussa. Maaliskuussa haetaan puolentoista vuoden päähän syyskaudelle ja elo–syyskuussa puolentoista vuoden päähän kevätkaudelle.

Haku syksyn 2025 näyttelyihin on avoinna 1.–31.3.2024. Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella, joka avautuu 1.3.2024.

Emme ota hakemuksia vastaan sähköpostitse tai postitse.

Hakemuksen voi jättää vain yhdelle kaudelle kerrallaan. Hakijana voi olla myös työryhmä, jolloin hakemuksen jättää työryhmän yhteyshenkilö.

Näyttelyjaksot ovat 4 viikon pituisia, johon sisältyy myös ripustusviikko. Ripustukseen on kolme päivää (ma–ke) ja näyttelyn avajaiset ovat lähtökohtaisesti torstaisin.

Haettavissa on kolme erilaista tilavaihtoehtoa: Studio, Galleria tai molemmat tilat (koko tila).

Näyttelytila

Koko näyttelytilan pinta-ala on noin 118 m², josta ikkunallinen galleriatila 88 m² ja ikkunaton studio 30 m².

Galleriatilan korkeus on vaihdellen 3,78 metriä–4,06 metriä ja studiotilan korkeus on 3,90 metriä.

Näyttelyvuokrat

Vuonna 2023 näyttelytila on taiteilijalle vuokraton.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on sitoutunut edistämään hyviä näyttelykäytäntöjä. Tavoitteena on taiteilijalle maksuton näyttelytila sekä näyttelypalkkioiden käyttöönotto.

Näyttelytilan vuokra määrittyy aina näyttelyvuoden alussa ja mikäli saamme avustusta myös jatkossa vuokrattomuuden ylläpitämiseen, tulee tila olemaan jatkossakin vuokraton. Jo alennetut vuokrat (kts. alla) koskevat toistaiseksi tulevia, haussa olevia näyttelyaikoja.

Olemme pystyneet alentamaan aiempina vuosina näyttelyvuokria Taiken ja Helsingin kaupungin tuella. Vuonna 2021–2022 koko tilan vuokra jäsenille oli 600 € ja muille 950 €, jolloin näyttelyistä maksettiin enää 25–30 % alkuperäisestä vuokrasta.

Maksimivuokrat vuodelle 2024

Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet:
Studio         (n. 30 m²)         200 €
Galleria      (n. 88 m²)         450 €
Koko tila     (n. 118 m²)        600 €

Muut:
Studio         (n. 30 m²)          300€
Galleria      (n. 88 m²)         675 €
Koko tila     (n. 118 m²)        950 €

Vuokraan sisältyy näyttelyn viestintä, myynti, markkinointi, valvonta, ammattivalokuvaajan ottamat pressikuvat näyttelystä sekä haastatteluvideo, joka on esillä galleriassa ja Galleria Sculptorin YouTube-kanavalla.

Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluista sekä mahdollisista laitteiden installointiin ja vuokraukseen liittyvistä kustannuksista ja teknisestä tuesta.

Myydyistä teoksista peritään 35% provisio.

Näyttelystä ei lähetetä paperisia kutsukortteja gallerian toimesta, mutta halutessaan taiteilija voi sellaiset lähettää. Galleria lähettää näyttelyistä sähköiset kutsut.

Gallerian virtuaaliesittely

Ohjeet näyttelyn hakemiseen

Hakemukset toimitetaan määräaikaan mennessä sähköisesti hakulomakkella, joka avautuu tällä sivulla haun ollessa avoin.

Hakemukseen tulee sisältyä yksi pdf-tiedosto, johon on koottu:

Erilliset pdf-dokumentit voi yhdistää esimerkiksi pdf join -ohjelmalla. Pdf-liite tulee nimikoida muotoon sukunimi_etunimi_näyttelyhakemus_kausi.

Hakiessasi Gallerian tai Studion aikaa huomioithan, että toisessa tilassa olevaan näyttelyyn saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma. Näyttelytoimikunta pyrkii valintoja tehdessään huomioimaan, että näyttelyt eivät häiritse toisiaan.

Studiotila on tarvittaessa täysin pimennettävissä, ja siihen voi ehdottaa esimerkiksi videoteoksia tai muita pienempiä näyttelykokonaisuuksia.

Hakemustekstissä voi mainita toivomuksen ajankohdasta. Mikäli ehdotat videoteosta, voit liittää mukaan linkin teokseen.

Mikäli näyttely sisältää ääntä tai muuta erityistekniikkaa, on siitä mainittava hakemuksessa.

Näyttelytoimikunta:
Näyttelyt valitsee jäsenistön yleiskokouksessa valitsema näyttelytoimikunta.

Näyttelytoimikunta 2023:
Timo Aho, Eetu Huhtala, Jenni Tieaho ja Kuvanveistäjäliiton hallituksen edustaja Benjamin Orlow.

Kaikille hakijoille lähetetään kirjallinen vastaus toimikunnan päätöksestä.

Tultuaan valituksi taiteilija sitoutuu olemaan esittämättä näyttelyyn esille tulevia teoksia pääkaupunkiseudulla näyttelysopimuksen allekirjoittamisen ja näyttelyn päättymisen välisenä aikana.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.