Kuva James Prevettin näyttelystä Galleria Sculptorissa. Etualalla valkoisella jalustalla kolme teosta. Valkoisella seinällä roikkuu kolme teosta, jotka ovat eri sinisen sävyisiä muovipusseja.
James Prevettin näyttely Galleria Sculptorissa vuonna 2022. Kuva: Aukusti Heinonen.

Näyttelyn pitäminen

Galleria Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistotaiteeseen keskittynyt nykytaidegalleria. Kaikki ammattikuvataiteilijat voivat hakea Galleria Sculptorista näyttelyaikaa tilallisen taiteen näyttelyille.

Galleria Sculptorin näyttelyihin on avoin haku kahdesti vuodessa. Hakuajat ovat vuosittain maaliskuussa ja syyskuussa. Maaliskuussa haetaan puolentoista vuoden päähän syyskaudelle ja syyskuussa puolentoista vuoden päähän kevätkaudelle.

Näyttelytoimikunta voi antaa uuden näyttelyajan Galleria Sculptoriin, kun taiteilijan edellisen näyttelyn ja haettavan näyttelyajan välillä on kulunut 5 vuotta.

Seuraava avoin haku on kevään 2026 näyttelyihin 1.–30.9.2024. Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella tällä sivulla.

Emme ota hakemuksia vastaan sähköpostitse tai postitse.

Hakemuksen voi jättää vain yhdelle kaudelle kerrallaan. Hakijana voi olla myös työryhmä, jolloin hakemuksen jättää työryhmän yhteyshenkilö.

Näyttelyjaksot ovat 4 viikon pituisia, johon sisältyy myös ripustusviikko. Ripustukseen on kolme päivää (ma–ke) ja näyttelyn avajaiset ovat lähtökohtaisesti torstaisin.

Haettavissa on kolme erilaista tilavaihtoehtoa: studio, galleria tai molemmat tilat (koko tila).

Näyttelytila

Koko näyttelytilan pinta-ala on noin 118 m², josta ikkunallinen galleriatila 88 m² ja ikkunaton studio 30 m².

Galleriatilan korkeus on vaihdellen 3,78 metriä–4,06 metriä ja studiotilan korkeus on 3,90 metriä.

Näyttelyvuokrat

Vuonna 2023–2024 näyttelytila on taiteilijalle vuokraton.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on sitoutunut edistämään hyviä näyttelykäytäntöjä ja tavoitteena on jatkossakin taiteilijalle maksuton näyttelytila sekä näyttelypalkkioiden käyttöönotto.

Vuosittaisten avustuspäätösten takia näyttelytilan vuokra määrittyy kuitenkin toistaiseksi näyttelyvuoden alussa. Mikäli saamme avustusta myös jatkossa vuokrattomuuden ylläpitämiseen, tulee tila olemaan vuokraton.

Alla olevat maksimivuokrat koskevat toistaiseksi haussa olevia näyttelyaikoja:

Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet:
Studio         (n. 30 m²)         200 €
Galleria      (n. 88 m²)         450 €
Koko tila     (n. 118 m²)        600 €

Muut:
Studio         (n. 30 m²)          300€
Galleria      (n. 88 m²)         675 €
Koko tila     (n. 118 m²)        950 €

Vuokraan sisältyy näyttelyn viestintä, myynti, markkinointi, valvonta, ammattivalokuvaajan ottamat pressikuvat näyttelystä sekä haastatteluvideo, joka on esillä galleriassa ja Galleria Sculptorin YouTube-kanavalla.

Näyttelyn asettaja vastaa teosten ripustuksesta, kuljetuksesta, kuljetus- ja näyttelyvakuutuksesta, omista matkakuluista sekä mahdollisista laitteiden installointiin ja vuokraukseen liittyvistä kustannuksista ja teknisestä tuesta.

Myydyistä teoksista peritään 35% provisio.

Teosten myyntiprovisiot määräytyvät seuraavasti (teoksen hinta ilman ALV:a):
1–15 000 euron hintaisissa teoksissa on myyntiprovisio 35 %
15 001–30 000 euron hintaisissa teoksissa 15 000 euroon asti 35 % ja sen yli menevältä osalta 25 %
30 001-100 000 euron hintaisissa teoksissa 15 000 euroon asti 35 % ja sen yli menevältä osalta 20 %

Gallerian virtuaaliesittely

Ohjeet näyttelyn hakemiseen

Hakemukset toimitetaan määräaikaan mennessä sähköisesti hakulomakkeella.

Hakemukseen tulee sisältyä yksi pdf-tiedosto, johon on koottu:

Pdf-liite tulee nimikoida muotoon sukunimi_etunimi_näyttelyhakemus_kausi. Erilliset pdf-dokumentit voi yhdistää esimerkiksi pdf join -ohjelmalla.

Hakiessasi gallerian tai studiotilan aikaa huomioithan, että toisessa tilassa olevaan näyttelyyn saattaa sisältyä esimerkiksi äänimaailma. Näyttelytoimikunta pyrkii valintoja tehdessään huomioimaan, että näyttelyt eivät häiritse toisiaan.

Studiotila on tarvittaessa täysin pimennettävissä, ja siihen voi ehdottaa esimerkiksi videoteoksia tai muita pienempiä näyttelykokonaisuuksia.

Hakemustekstissä voi mainita toivomuksen ajankohdasta. Mikäli ehdotat videoteosta, voit liittää mukaan linkin teokseen.

Mikäli näyttely sisältää ääntä tai muuta erityistekniikkaa, on siitä mainittava hakemuksessa.

Näyttelytoimikunta:
Näyttelyt valitsee Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenistön yleiskokouksessa valitsema näyttelytoimikunta.

Näyttelytoimikunta 2024:
Timo Aho, Eetu Huhtala, Jenni Tieaho ja Kuvanveistäjäliiton hallituksen edustaja Henrik Härkönen.

Kaikille hakijoille lähetetään kirjallinen vastaus toimikunnan päätöksestä.

Näyttelytoimikunta voi antaa uuden näyttelyajan Galleria Sculptoriin, kun taiteilijan edellisen näyttelyn ja haettavan näyttelyajan välillä on kulunut 5 vuotta.

Huomioithan: Tultuaan valituksi taiteilija sitoutuu olemaan esittämättä näyttelyyn esille tulevia teoksia pääkaupunkiseudulla näyttelysopimuksen allekirjoittamisen ja näyttelyn päättymisen välisenä aikana. Noudattamatta jättämisestä on seurauksena näyttelyajan peruuttaminen korvauksetta.

Esteellisyys

Kuvanveistäjäliiton hallituksen jäsen ja näyttelytoimikunnan jäsen on esteellinen hakemaan ja saamaan näyttelyaikaa Galleria Sculptorista.

Näyttelytoimikunnan jäsenen esteellisyys ulottuu myös hänen lähipiiriinsä, eli perheenjäseniin, sukulaisiin tai yhteistyökumppaneihin kuten taiteilijaparin jäseneen, ketkä eivät voi saada näyttelyaikaa Galleria Sculptorista.

Yksittäisen hakemuksen osalta esteellinen näyttelytoimikunnan jäsen ei ole esteellinen osallistumaan muita näyttelyhakemuksia koskevaan päätöksentekoon. 

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.