Jäsenyys

Suomen Kuvanveistäjäliitossa on yhteensä noin 520 jäsentä ja se ottaa uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa. Hakuajat ovat helmikuun ja lokakuun loppuun mennessä. Tutustu jäsenistöömme tästä.

Kunniajäsenet

Kunniajäseniksi kutsutaan henkilöitä, jotka ovat ansioituneet kuvanveistäjinä ja toiminnallaan edistäneet liiton tarkoituksen toteutumista.

Kunniajäseniä ovat:
Anna-Kaisa Ant-Wuorinen, Kari Cavén, Markku Hakuri, Maija Helasvuo, Kerttu Horila, Jari Juvonen, Kaarina Kaikkonen, Marja Kanervo, Erkki Kannosto, Pertti Kukkonen, Hannele Kylänpää, Antti Maasalo, Eila Minkkinen, Taru Mäntynen, Pirkko Nukari, Matti Nurminen, Matti Peltokangas, Kimmo Pyykkö, Anni Rapinoja, Antero Ruotsalainen, Anneli Sipiläinen, Hannu Siren, Barbara Tieaho, Antero Toikka ja Jukka Vikberg.


Jäseneksi hakeminen

Suomen Kuvanveistäjäliitto on suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö, joka edistää ja esittelee suomalaista nykykuvanveistoa ja tilallista taidetta kotimaassa ja ulkomailla.

Kuvanveistäjäliitto ottaa uusia jäseniä kaksi kertaa vuodessa. Hakuajat ovat helmikuun ja lokakuun loppuun mennessä.

Hakemus Kuvanveistäjäliittoon toimitetaan sähköisesti tästä linkistä. Sen tulee sisältää: lyhyt kuvaus itsestäsi taiteilijana ja/tai artists statement sekä perustelu miksi haet liiton jäsenyyttä (max yhteensä A4), 8–10 laadukasta teoskuvaa ja kuvaluettelo, jossa on tarkat teostiedot sekä CV. Ansioluetteloon kannattaa priorisoida tärkeimmät saavutukset.

Jäsenhakemus maksaa 20 euroa ja summa tulee maksaa Kuvanveistäjäliiton tilille DABAFIHH FI2380001801840340 hakukuukausien loppuun mennessä.

Jäsenhakemukset tulee toimittaa 29.2. tai 31.10. klo 23.59 mennessä.
Nykyisiä jäseniä ja heidän www-sivujaan voi katsella kuvanveistäjät-sivulla.


Jäsenedut

Miksi kannattaa kuulua Kuvanveistäjäliittoon?

Jäsenkorttia näyttämällä pääset ilmaiseksi tai alennetulla sisäänpääsymaksulla useisiin taidemuseoihin ja voit saada alennusta mm. materiaaleista. Käytössämme on sähköinen jäsenkortti.

IAA/UNESCO-taiteilijakortti

Saat kansainvälisen IAA/UNESCO-taiteilijakortin, joka oikeuttaa ilmaiseen tai alennettuun pääsymaksuun museoissa eri puolilla maailmaa.

Suomessa kansainvälisiä IAA-taiteilijakortteja myöntää Suomen Taiteilijaseura. Korttiin ovat oikeutettuja Suomen Taiteilijaseuran seuraavien jäsenliittojen jäsenet: MUU ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto tai Valokuvataiteilijoiden liitto.

Kortista on sekä sähköinen että paperinen versio. Tiedustelut aaf@artists.fi

Taide-lehti

Saat Taide-lehden jäsenhintaan.

Kalevan jäsenedut

Henkivakuutus korvaa sekä sairaudesta että tapaturmasta johtuvan kuoleman. Turvaa perheesi elintaso kattavalla turvalla. Sinä ja puolisosi olette oikeutettuja merkittävästi ja pysyvästi edullisempaan henkivakuutukseen, alennus on 47 %. Voit valita yksilöturvat itsellesi ja puolisollesi tai vieläkin edullisemman yhteisen pariturvan. Riittää, että toinen teistä on jäsen.

Tapaturmavakuutus: Vakuutusedut koskevat koko perhettä. Sinä ja puolisosi voitte räätälöidä juuri teidän tarpeisiinne kattavat ja edulliset tapaturmavakuutukset.

Voit ottaa myös lapsillesi todella edullisen tapaturmavakuutuspaketin – jopa alle 4 eurolla kuukaudessa. Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa ja ilman omavastuuta sekä kattaa mm. kilpaurheilun 18-vuotiaaksi asti.

Uusiin vakuutuksiin saat lisäetuna jokaiselle vakuutetulle myönnettävä Selviytymisturvan kuolintapauksen varalle. Vuonna 2024 edun arvo on 2 000 euroa. Vakuutusten myöntäjäyhtiö on yhteistyökumppanimme Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva, jonka asiakas- ja korvauspalvelusta vastaa If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike.

Schenker Oy Air & Ocean, Events Logistics kuljetukset

Jäsenemme saavat alennuksen normaalihinnasta Schenker Oy Air & Ocean, Events Logistics kuljetuksista. Alennus lasketaan tapauskohtaisesti. www.dbschenker.com/fi
Tiedustelut: events.fi@dbschenker.com

RTV-Yhtymä

RTV-Yhtymä Oy:n liikkeissä on avattu tili Suomen Kuvanveistäjäliiton nimellä (asiakasnumero on 170808). Kun näytät kassalla liiton jäsenkortin, saat 5–25% alennusta riippuen tuoteryhmästä. Alennus tulee RTV-ohjehinnoista ja on mahdollista käteismaksuista ja myös laskulla maksettavista laskuista.

Instrumentarium, Keops ja Nissen

Instrumentarium: Keops ja Nissen –myymälöiden jäsenalennukset liiton jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen: Normaalihintaiset silmälasit -30%, optikon suorittama näöntarkastus ja silmälasimääräys veloituksetta lisäksi Instrumentariumissa näöntarkastuksen yhteydessä silmänpohjakuvaus 20€ (norm. 45€) ja laajennettu näöntutkimus 35€ (norm. 60€). Normaalihintaiset aurinkolasit -20%, normaalihintaiset piilolinssit -25%, optikon suorittama piilolinssitarkastus, opetus ja koelinssit veloituksetta. Alennusprosentteja ei voi yhdistää kampanjatarjouksiin. Jos myymälässä oleva kampanjatarjous on edullisempi, kuin sopimus, voidaan käyttää sitä. Tarjous on voimassa toistaiseksi kaikissa Instrumentarium, Keops ja Nissen myymälöissä.

Synsam

Synsamin alennukset normaalihinnoista jäsenkorttia näyttämällä: Synsam Lifestyle -sopimuksen kuukausimaksusta -20 % / Silmälasit -25 % / Aurinkolasit ja urheilulasit -25 % / Piilolasit -25 %. Edut ovat voimassa Suomen Synsam -liikkeissä. Lähin liike löytyy sivuilta. Edut koskevat myös jäsenien perheenjäseniä.

Taidemaalariliiton tarvikevälitys

Taidemaalariliiton tarvikevälityksen tuotteet saat jäsenhintaan. Auki: ma 12–17, ti-to 9.15–17, pe 12–17, la 11–16. https://www.painters.fi/taiteilijatarvikevalitys/

Pienoisveistosten myynti

Voit tuoda myytäväksi 2 pienoisveistosta Galleria Sculptorin Veistoskauppaan, joka toimii myös verkkokauppana.

Veistoskauppa.fi

Saat pienoisveistokset myyntiin veistoskauppa.fi -sivustolle.

Isot veitokset vuokraus- ja ostopalvelu

Voit ilmoittaa teoksiasi Isot veistokset -sivustolle.

TEOS-myyntitapahtuma

Voit osallistua vuosittaiseen TEOS-myyntitapahtumaan ja muihin Kuvanveistäjäliiton jäsenille suunnattuihin tapahtumiin, näyttelyihin ja projekteihin.

Tiedotus

Saat jäsentiedotteita alan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, apurahoista, kilpailuista, näyttelyhauista, residensseistä jne. Tiedotus tehdään pääsääntöisesti sähköpostitse ja niille, joilla ei ole sähköpostia käytössä muutamalla jäsenkirjeellä vuoden aikana. Saat sopimuspohjia ja muuta ammatin harjoittamiseen liittyvää neuvontaa.

Näkyvyys www.sculptors.fi -sivuston jäsenluettelosta, josta linkit kotisivuillesi. Lisäämme linkkejä pyynnöstä.

Näkyvyys www.sculptors.fi -sivuston kalenterissa. Ilmoita näyttely tai tapahtuma lomakkeen kautta.

Sculptors/SKL liiton jäsenten suljetun fb-ryhmän jäsenyys

Lakimiehen neuvontapalvelut
Saat Suomen Taiteilijaseuran lakimiehen neuvontapalveluita.
Viivi Kuosa
viivi.kuosa@artists.fi
Puh. 040 589 9548
Puhelinpäivystys tiistaisin ja torstaisin klo 10–12.

Suomen Taiteilijaseuran uutiskirje ja Taiteilija-lehti:
Taiteilija-lehti >Tilaa uutiskirje
Jukinentaide.fi uutiskirje

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Suomen Taiteilijaseura
Kuvasto
Taike
Opetus- ja kulttuuriministeriön avustukset
Ateljeesäätiö
Frame Finland


Veistos myyntikokoelmaan

Jokainen liiton jäsen saa tuoda myyntikokoelmaan 1–2 teosta, joista ainakin yksi pyritään pitämään esillä. Teokset saavat olla myyntikokoelmassa kerralla 1,5 vuotta, jonka jälkeen teokset tulee vaihtaa tai noutaa pois, mikäli niitä ei ole myyty.

Kaikki teokset kuvataan myös taiteilijan halutessa verkkokauppaan, Veistoskauppaan. Teokset voi ostaa joko suoraan gallerialta tai verkkokaupasta, jolloin teos lähetetään gallerian toimesta ostajalle.

Myyntiprovisio kaikista myydyistä teoksista on 35 %. Provisio vähennetään arvonlisäverottomasta hinnasta.

Teokset voi poistaa myynnistä Veistoskaupasta aikaisintaan 6 kuukautta sen jälkeen, kun ne on tuotu myyntiin.

Teosten tulee mahtua vitriinilokeroihin. Muussa tapauksessa teosta ei voi vitriinitilassa esitellä. Toivomme myös teoksia, jotka pysyvät pystyssä omillaan. Seinäteoksia tai muita erikoisemmin ripustettavia pienveistoksia emme saa esille myyntikokoelmaan.

Vitriinilokeron suurin koko on: 47 cm (leveys), 47 cm (korkeus), 46 cm (syvyys). Veistoksen tulisi mahtua näihin mittoihin.

Teoksia voi tuoda ja hakea milloin tahansa, mutta toivomme, että asiasta ilmoitetaan etukäteen. Toivomme myös että teokset mitataan valmiiksi, tarvitsemme verkkokauppaa varten teosten mitat (leveys x korkeus x syvyys) sekä painon.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.