Inka Nieminen: Xylophone, 2016, puu, video, ääni Sirpa Hynninen & Vesa-Ville Saarinen: yksityiskohta installaatiosta Takuumiehet, 2017, maalattu teräs, hehkutettu teräslanka

ART FAIR SUOMI

25.–28.5.2017

Galleria Sculptor osallistuu kansainväliseen Art Fair Suomi -nykytaidefestivaaliin 25–28.5. Galleriaa edustavat Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsentaiteilijat Inka Nieminen ja Sirpa Hynninen työparinsa Vesa-Ville Saarisen kanssa.

Inka Niemiseltä (s. 1971) nähdään messuilla teos Xylophone, liikkuvaa kuvaa ja perinteistä puuveistoa yhdistelevä teos, joka toimii instrumentin tavoin. Puunrungoista rakennetun veistoksen päälle projisoitavassa videokuvassa kädet liikuttavat vapaasti roikkuvia puisia koskettimia, ja liikkuessaan puunrungot kalahtevat toisiaan vasten tuottaen teokselle äänimaailman. Teos edustaa hyvin Niemisen muuta tuotantoa, sillä usein Niemisen veistoksissa päämateriaalina toimii puu, johon hän yhdistää videokuvaa ja ääntä.

Työryhmä Hynninen-Saarinen eli Sirpa Hynninen (s. 1963) ja Vesa-Ville Saarinen (s. 1960) täyttävät Sculptorin osaston Takuumiehet-installaatiolla. Teos koostuu seinälle ripustettavista “takuumiehistä”, jotka pohjautuvat venäläisen kirjailijan Eduard Uspenskin satuhahmoihin. Takuumiehet ovat pieniä huoltomiehiä, jotka asuvat laitteiden sisällä ja pitävät ne toiminnassa takuuajan päättymiseen saakka. Takuuajan jälkeen miehet palaavat takaisin tehtaalle, mutta jos laitetta valmistanut tehdas on lopetettu, ei takuumiehellä ole paikkaa jonne palata. Silloin hän jää asumaan laitteeseen, ja sen vuoksi vanhat laitteet toimivat moitteettomasti. Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen teosten lähtökohtina ovat usein arkipäivän kokemukset, luonto ja ruumiilliseen työhön liittyvä kuvasto kaikessa hullunkurisuudessaan. Mittakaavoilla ja asioiden välisillä suhteilla leikittely ei ole työryhmälle vierasta.

Galleria Sculptorin messuosastolle saivat hakea mukaan kaikki Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet ja taiteilijavalinnat tehtiin saapuneiden hakemusten pohjalta. Valinnassa painotettiin ennen kaikkea liikettä veistoksessa, jota molemmat esillä olevat teokset eri tavoin edustavat.

Art Fair Suomi on ainutlaatuinen kuvataiteen kohtaamispaikka yleisölle, taiteilijoille ja taiteen ammattilaisille. Se on kansainvälinen nykytaidefestivaali, joka kokoaa saman katon alle koko nykytaiteen kirjon. Festivaali koostuu nykytaiteen myyntinäyttelyistä sekä erilaisista kuvataiteen tapahtumista.

Kuvat:

Inka Nieminen: Xylophone, 2016, puu, video, ääni

Sirpa Hynninen & Vesa-Ville Saarinen: yksityiskohta installaatiosta Takuumiehet, 2017, maalattu teräs, hehkutettu teräslanka

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.