Yksityiskohta Eräs aamu -teoksesta. Kuva Emilia Niskasaari.

Emilia Niskasaari Saunamummo, Matoblues ja Marraskuu

29.3.–21.4.2024

Näyttelyni koostuu sarjasta pieniä pronssiveistoksia. Veistokset ovat tikkuihin muotoiltuja päitä, jotka voi ajatella esimerkiksi kiteytettyinä tarinoina tai autenttisina henkilöinä, joissa eletty elämä saa näkyä. Hiushörsäkkeineen, rönttöineen ja muine yksilöllisine piirteineen ne ilmentävät ihmisyyden moninaisuutta, joka mielestäni maailman olisi hyvä ottaa omakseen eikä koettaa karsia. Ajattelen maailmaa kokonaisuutena, verkostona: eroistamme huolimatta olemme kaikki yhtä, samasta aineesta valettuja.

Veistosten pieni koko pyytää myös tarkastelemaan niitä läheltä. Teosten pienuus kuvastaa myös ihmisen vajavaisuutta ja toisaalta hellyyttävää sympaattisuutta: rämmimme eteenpäin kykyjemme ja voimiemme mukaan toisiimme tukeutuen ja joskus myös yhteyden menettäen.

-Emilia Niskasaari

Näyttelyä on tukenut Greta och Alfred Runebergs Stiftelse.

Emilia Niskasaari (s.1981) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän työskentelee pääasiassa kuvanveiston keinoin hyödyntäen erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, jotka usein liittyvät osaksi teosten sisältöä. Materiaalit voivat olla uusia tai löydettyjä. Niskasaari yhdistelee veistoksissaan esittäviä ja abstrakteja muotoja luoden veistossarjoja ja tilallisia kokonaisuuksia. Niskasaari on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvanveiston osastolta 2018. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin ryhmänäyttelyihin.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.