Usko-koirani, löysin sinut! Istuit tuomenoksalla Kuoppapellon ja Otonahon välillä (vasemmalla), 2024, puu, tuomenpahka ja väri. Koirat tuonpuoleisessa (oikealla), 2016, puu ja väri. Kuva: Aukusti Heinonen.

Kirsi Tapper Puisia kuvia

26.4.–19.5.2024

Tähän näyttelyyn tuon mm. teoksen, jonka olen tehnyt edesmenneen Usko-koirani muistolle. Usko syntyi 10.10.2013 Aleksis Kiven päivänä, suomalaisen kirjallisuuden päivänä. Arvokas päivä, liput liehuivat. Kuvittelen, että sain koiran lahjaksi edesmenneeltä kirjailijaisältäni. Tämmöinen olen.

Usko kuoli yllättäen sairauskohtaukseen viime kesänä Eskon päivänä. Minä mietin, että mikä päivä se nyt on kuolla, Eskon päivä? Maanviljelijät sanoivat minulle: ”On olemassa sanonta: Ei ole päätöntä Eskoa. Silloin rukiin pitää olla tähkällä.”

Teokseen, Uskon muistolle, varaamani puumateriaali on nyt hyvin kuivunut ja odottaa toteutusta. Olen jo rakentanut teokseeni laudasta laatikon, mutta haluan vielä viivytellä siihen tulevan kuvan kanssa. Olen sen kyllä tarkkaan suunnitellut, tuskin sujuu sen mukaan kuitenkaan. Luotan onnistumiseen. Tämä ominaisuus on minulle tullut vasta viime aikoina.

Heitä Hiiteen tämä tuumaileva muoto, ja katso rohkeasti tulevaa aikaa vasten naamaa
– Aleksis Kivi

 – Kirsi Tapper, Jyväskylässä 17.3.2024

Kuvanveistäjä Kirsi Tapper asuu ja työskentelee Jyväskylässä. Hänen työvälineensä on puukko ja veistostensa materiaalina hän käyttää puuta. Tapper löytää usein teostensa aiheet tavallisesta elämänmenosta, jota siivittävät huumori ja arkiviisaus. Tapper on valmistunut vuonna 1978 Kuopion Muotoiluakatemista ja vuonna 1981 Lahden Muotoiluinstituutista graafiseksi suunnittelijaksi. Tapper on kulkenut myös yli kolmenkymmenen vuoden ajan maaseudulla kuvataiteen opettajana.

Videon toteutus: Pia Männikkö
Vaan ei tule uni (vasemmalla), 2007, puu, väri ja messinki. Närhet ja läheisyys (oikealla), 2024, puu ja väri. Kuva: Aukusti Heinonen.
Valehenkari, 2024, puu, väri ja rautakoukku. Kuva: Aukusti Heinonen.
Koirat tuonpuoleisessa. Kuva: Pekka Rötkönen.
Lataa pressipaketti

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.