Pia Sirénin teos Oodin palmut, Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio 2019 Helsingissä. Kuva: Jussi Tiainen.

SCULPTURE EXPANDED – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio

Suomen Kuvanveistäjäliitto järjesti ainutlaatuisen julkisen taiteen näyttelyn: Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio Helsingissä kesällä 2019.

Tutustu Sculpture Expanded -näyttelyyn täällä

Kansainvälinen jury valitsi 140 hakemuksen joukosta kymmenen taiteilijaa toteuttamaan teoksen Liikkuvaan laboratorioon: taiteilijapari Andy Best ja Merja Puustinen ja taiteilijaryhmät Forest Camp ja Pagan, sekä taiteilijat Anna-Kaisa Ant-Wuorinen, Timo Heino, Shoji Kato, Le Hien Minh (Vietnam), Riikka Puronen, Pia Sirén ja Denise Ziegler. Avoimeen teoshakuun tuli 40 ehdotusta ulkomailta ja loput Suomessa asuvilta taiteilijoilta ja työryhmiltä.

Sculpture Expanded toi Helsingin kaupunkikuvaan tilapäistä julkista taidetta. Teoksia siirrettiin kesän aikana ja niiden liikutteluun liittyvät tapahtumat toivat iloa jo sellaisenaan ja lisäksi näyttelytapahtuma tarjosi kaupunkilaisille uusia näkökulmia omaan ympäristöönsä. Toisella tasolla näyttelytapahtuma nosti esiin nykykuvanveiston monimuotoisuuden.

Liikkuvassa laboratoriossa teokset vaihtoivat paikkaa 32 kertaa näyttelytapahtuman aikana touko– syyskuussa 2019 ja yleisön kokemuksia taideteoksista kerättiin läpi kesän. Keskustan lisäksi Sculpture Expanded näyttely levittäytyi Tapulikaupungin, Vuosaaren ja Malminkartanon ympäristöön. Sijoituspaikat valittiin yhteistyössä taiteilijoiden ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan sekä kaupunkiympäristön toimialojen kanssa.

Tapahtuma oli ainutlaatuinen kolmiulotteisen, tilapäisen julkisen taiteen näyttelyprojekti Helsingissä. Se pyrki nostamaan myös Helsingin profiilia kuvataidekaupunkina. Helsingin taidemuseo HAM ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toimivat hankkeen yhteistyökumppanina.

Hanke sai Suomen Kulttuurirahastoston Taide toiseen -apurahan. Myös Helsingin kaupunki tuki hanketta.

Sculpture Expanded, Liikkuva julkisen taiteen laboratorio Helsingissä 17.5.-15.9.2019 -julkaisu on saatavilla Galleria Sculptorissa ja tilattavissa postitse toimitettavaksi hintaan 10 euroa + postimaksu. Toim. Moona Tikka, Tiina Veräjänkorva, Parus Verus, 2019, ISBN 978–952–7245–10–1, 142 S.

Lisätietoja:

Suomen Kuvanveistäjäliiton toiminnanjohtaja Tiina Veräjänkorva
tiina.verajankorva@sculptors.fi, +358 9 621 6337

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.