Suomi-Ruotsi 3-3

23.10.–21.11.2015

Ryhmänäyttely Suomi-Ruotsi 3-3 juhlistaa Suomen kuvanveistäjäliiton 105- ja Ruotsin kuvanveistäjäliiton 40-vuotista taivalta. Näyttelyn kolme suomalaista kuvanveistäjää ovat Maija Helasvuo, Kaisaleena Halinen ja Sami Leutola, ja ruotsalaiset Iréne Vestman, Kajsa Mattas ja Sarah Rowland. Näyttelyn teokset edustavat kuvanveiston eri tekniikoita ja materiaaleja. Liitot juhlivat merkkivuottaan yhteisnäyttelyllä myös Suomen puolella, jossa Hanasaaren kulttuurikeskus ja Galleria Sculptor esittelevät veistotaidetta samaisen näyttelyidean hengessä.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on vuonna 1910 perustettu kuvanveistäjien ammattiliitto. Liiton tarkoituksena on edistää suomalaista kuvanveistotaidetta, valvoa kuvanveistäjien ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja, edistää kansainvälistä yhteistoimintaa sekä yleisön kiinnostusta kuvanveistoon.

Ruotsin Kuvanveistäjäliitto on aatteellinen yhdistys, jonka jäseninä on ammattikuvanveistäjiä eri puolilta maata. Kuvanveistäjäliitto haluaa herättää kiinnostusta ajankohtaisia ilmaisumuotoja, materiaaleja ja metodeja kohtaan sekä osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun kaupungin kehityksestä ja kuvanveistosta osana julkista tilaa.

Lisätietoa ja pressikuvia: instituutin kulttuurituottaja Hilla Tuominen, hilla.tuominen@finlandsinstitutet.se, 08 545 212 03

Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, 11183 Stockholm, +46 8 545 212 00
Aukioloajat: ti 10–19, ke–to 12–18, pe–la 11–15

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.