Kuva: Eetu Huhtala.

Eetu Huhtala Unfulfilled

3.9.–26.9.2021

Nostamaan kykenemätön ketjunostin.
Liukuportaiden väliin jumiin jäänyt ilmapallo.
Kylpyamme, joka ei täyty.

Näyttely Unfulfilled nivoutuu turhautumisen, kyvyttömyyden ja voimattomuuden tuntemusten ympärille. Sen keskiössä on kulutuksen käsite, hukkaan heitetty energia, potentiaali ja resurssit, kysymykset työn ja vaivannäön arvosta, tulosten tavoittelusta, resurssien kulutuksesta ja väärinkäytöstä, epäonnistumisesta, täyttämättömistä odotuksista, pettymyksestä ja asioiden etenemättömyydestä.

Näyttely koostuu arkipäiväisistä objekteista, mekaanisista veistoksista, joiden energian ja resurssien kulutus, vaivannäkö, ei johda mihinkään. Valokuvamaisesti samaa hetkeä toistavat teokset ovat juuttuneet hetkeen, joka on tyhjä, mahdollisesti tavoitteellinen tai tarkoituksenmukainen, mutta mihinkään johtamaton. Teokset eivät saavuta mitään.

On selvää, että heitämme suuren osan resursseistamme hukkaan, mutta miten me tunnistamme resurssien hyödyntämisen ja niiden kuluttamisen toisistaan? Mikä arvo on vauraudella, vallalla ja resursseilla, jos kohdistamme ne väärin? Miten voimme arvottaa tekemämme työn näkemättä sen tuloksia ja miten me arvotamme toisen ihmisen, jonka vaivannäön tuloksia me emme näe?

Eetu Huhtala (s.1993) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän työskentelee liikkuvien mekaanisten veistosten, muiden moniaistillisten teosten sekä suurikokoisten metallisten veistosten parissa. Huhtala on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2021, ja hänen teoksiaan on ollut esillä useissa ryhmänäyttelyissä Suomessa sekä ulkomailla. Hänen edellinen yksityisnäyttelynsä oli esillä Project Room -galleriassa vuonna 2020. Huhtala on tällä hetkellä toteuttamassa pysyvää julkista valoteosta vuonna 2022 avautuvaan Tanssin Taloon. Hänen teoksiaan on mm. Saastamoisen Säätiön taidekokoelmissa.

Huhtalan työskentelyä on tukenut Suomen Taideyhdistys, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

Taiteilija on tavattavissa gallerialla lauantaina 4.9.2021 klo 12–14.

Videon kuvaus ja leikkaus: Pia Männikkö

Eetu Huhtala: Unfulfilled, 2021. kuva: Aukusti Heinonen
Eetu Huhtala: Unfulfilled, 2021. kuva: Aukusti Heinonen
Eetu Huhtala: Unfulfilled, 2021. kuva: Aukusti Heinonen

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.