Kari Södö

THE MANUAL OF LIFE


-

Tervetuloa Kari Södön  THE MANUAL OF LIFE – Taide elämän käyttöohjeena -näyttelyn avajaisiin tiistaina 5.9.2017 ko 17–19!

Ilo ja leikki ovat aina olleet vahvasti mukana oululaisen kuvataiteilijan Kari Södön värikkäissä teoksissa niin muodoissa kuin sisällöissä. Nykyinen maailmanmeno on kuitenkin haastanut nuo positiiviset teemat ja tuonut niiden rinnalle tummempia sävyjä ja kulmikkaampia muotoja.

Näyttelyn nimi The Manual of Life tulee yhdestä näyttelyssä mukana olevasta suuresta veistosinstallaatiosta jossa tiivistyy hyvin taiteilijan tämänhetkinen tekeminen. Rönsyilevä ja monimuotoinen teos runsailla yksityiskohdilla rakentuu sekä uusista että aiemmissakin töissä mukana olleista sadoista puukappaleista. Näin teokseen tulee mukaan kerroksellisesti muistin tapaan myös teemoja ja muotoja vanhoista töistä. Mahtipontisen nimensä veistos sai taitelijan huolesta, minkälainen on ihmisen osa yhä nopeammin kummalliseen suuntaan muuttuvassa maailmassa. Syntyi leikkisä ajatus kokonaisvaltaisesta alati päivittyvästä elämän käyttöohjeesta.

Södön veistosten materiaalina on puu, usein luonnosta poimittuna ja sieltä muotonsa saaneena yhdistettynä veistettyihin ja maalattuihin kappaleisiin. Näyttelytilassa soi lisäksi muusikkonakin tunnetun Södön tekemä ääniteos.


Kari Södö (s.1963, Borås, Ruotsi) asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on valmistunut vuonna 1997 kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta. Södöllä on ollut runsaasti yksityisnäyttelyitä kotimaassa sekä yhteisnäyttelyitä ulkomailla kuten Berliinissä, Cannesissa, Tukholmassa ja Pietarissa. Hänen teoksiaan on esimerkiksi valtion taidekokoelmassa, Oulun-, Porin- ja Rovaniemen taidemuseoiden kokoelmissa. Södö on toteuttanut useita julkisia isoja teoksia oppilaitoksiin, kirjastoihin sekä muihin julkisiin ulko- ja sisätiloihin. Helsingin musiikkitalon taidekilpailussa vuonna 2010 Södö ylsi finaaliin ja saavutti vuonna 2013 Limingan kirjaston taidekilpailun ensimmäisen sijan. Södö on toiminut Oulun taiteilijaseuran puheenjohtajana vuosina 2000–2002 ja on Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Lisäksi hän toimii valtion visuaalisten taiteiden toimikunnassa kaudella 2017–2019.