Johanna Häiväoja Lapsuuden loppu

11.11.–29.11.2015

Suunnattomat hiljaiset varjot liukuvat kohti maata. Koko maailma katseli loputtomalta tuntuvan hetken, miten valtavat alukset laskeutuvat ylivoimaisen majesteettisina yhä alemmas. Tuona hetkenä historia pidätti henkeään ja nykyisyys riistäytyi erilleen menneisyydestä. Ihmissuku ei ollut enää yksin. Kukaan ei tiennyt salaperäisten tulokkaiden perimmäisiä pyrkimyksiä.

Arthur C. Clarke: Lapsuuden Loppu, Kirjayhtymä

”Mitä meistä tulee isoina? Minusta piti tulla astronautti. Nyt, 55-vuotiaana, alkaa näyttää siltä, että peli on lähestulkoon menetetty… Marsiin en enää lähde muuten kuin elokuvissa, viimeksi koetut 4 G:tä (Linnanmäellä) meinasivat viedä hengen tai ainakin tajun. Mutta ihmiskunnan suuri haave avaruuden valloituksesta on hyvällä alulla.

Entäs jos ne (=ulkoavaruuden oliot) tuleekin tänne ? Me eurooppalaiset ollaan jo vaikeuksissa muiden mannerten asukkaiden kanssa, mitenkäs sitten muilta planeetoilta tulijat?”

Johanna Häiväoja on Suomessa ja Ranskassa työskentelevä kuvanveistäjä joka on valmistunut Pariisin Kuvataideakatemiasta. Hänen töitään on viimeksi nähty Dieppen Museon kutsunäyttelyssä vuonna 2011 ja Galleria Sculptorissa vuonna 2004. Johanna Häiväoja tekee myös veistoksia tilaustyönä mm. yrityksille.

Johanna Häiväoja on saanut mm. Ranskan Instituutin Kuvataideakatemian tunnustuspalkinnon Roux et Tronchet -säätiöltä vuonna 2009 ja kunniamaininnan SOK:n hautamuistomerkkikilpailussa 2013.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.