Kuva: Joonas Siren

Joonas Siren Liminal Objects

2.2.–25.2.2024

Joonas Sirenin yksityisnäyttely Galleria Sculptorin Studiossa on kokonaisvaltainen installaatio, joka koostuu Sirenin tekemästä videopelistä, Kalasataman jättömailta kerätyistä objekteista ja epoksihartsiin säilötyistä voikukista.

Videopelissä voi löytää jatkuvasti muotoaan muuttavan mallinnetun 3D-objektin. Sadat eri objektit luovat omanlaistansa objektifilosofiaa, joka viittaa muun muassa taidehistoriaan, kulutustuotteisiin, muihin videopeleihin ja ilmastokatastrofin jälkeisiin artefakteihin. Kenties Helsingissä kesäisin joka puolella lojuvat skootit ovat tulevaisuudessa historiallisia aarteita – jotain kaunista ja täydellistä? Objektien luonteeseen kuuluu, että niiden merkitykset ja toimijuudet ovat jatkuvassa lomittumisen prosessissa.

Joonas Siren (s. 1983) on helsinkiläinen monitaiteilija ja kokeellinen elektroninen muusikko. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden opintolinjalta vuonna 2013 sekä yhteispohjoismaalaiselta Nordic Sound Art -erillismaisterilinjalta vuonna 2012. Siren toteuttaa mediataideinstallaatioita erilaisilla digitaalisilla työskentely- ja ohjelmointimetodeilla, ja ne sisältävät usein generatiivisia elementtejä. Sirenin viimeisin näyttelyesiintyminen oli 16-kanavainen ääni-installaatio Kadonnut aika Galleria Forum Boxissa huhtikuussa 2023 yhteisnäyttelyssä Juuso Noronkosken ja Tuomo Rainion kanssa. Musiikkia hän julkaisee Forces nimellä, tähän mennessä kuusi albumia eri kansainvälisillä levy-yhtiöillä. Siren esiintyy usein kokeellisen musiikin tapahtumissa sekä Suomessa että ulkomailla.

Tapahtumia näyttelyn aikana:

Joonas Siren on näyttelynsä äärellä lauantaina 3.2. 14–16 ja sunnuntaina 25.2. 14–16.

Taiteilija esittelee teoksen myös livestriimipalvelu Twitchissä. Siren pelaa teosta keskiviikkona 7.2. klo 20 ja keskiviikkona 21.2. klo 20 web-osoitteessa
 www.twitch.tv/ffforces.

Kuva Joonas Sirenin Liminal Objects -näyttelystä. Kuva: Aukusti Heinonen.
Joonas Siren, Liminal Objects, 2024, installaatio; videopeli, Kalasataman jättömailta kerätyt objektit, epoksihartsiin säilötyt voikukat. Kuva: Aukusti Heinonen.
Lataa pressipaketti

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.