Näkymä Jussi Haron Street Dreams -näyttelyyn. Kuva: Aukusti Heinonen.

Jussi Haro Street Dreams

2.2.–25.2.2024

Talteen kerättyä kaupunkitilaa, vihamielistä arkkitehtuuria ja murrettuja lukkoja: Jussi Haron näyttely avaa taiteilijan tallettavaa suhdetta julkiseen tilaan.

Jussi Haron Street Dreams -näyttely tarkastelee yksilöä yhteiskunnan ja sen valtasuhteiden kautta. Näyttelyssä nähdään lasiveistoksia ja readymade-teoksia, jotka koostuvat taiteilijan kaupunkitilasta talteen ottamista esineistä.

”Kaupunkitilasta keräämiäni asioita yhdistää ihmisen jälki. Esineiden murtumat, naarmut tai symbolit sisältävät vihjeen niiden käyttötarkoituksesta tai historiasta – ja ovat eräänlainen lukuohje näyttelyn tematiikkaan.”

Näyttelyssä esillä olevat readymade-teokset on kerätty Suomesta ja lasiveistokset pakotettu muotoonsa lyömällä, rikkomalla ja murtamalla. Haron Luottamus-teos koostuu tiettävästi maailman suurimmasta kokoelmasta murrettuja pyöränlukkoja, joita taiteilija on kerännyt yli kymmenen vuoden ajan julkisesta tilasta. Galleria Sculptoriin Haro tuo pienen osan keräämistään lukoista.

Jussi Haro on Turussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on taiteellisessa työskentelyssään keskittynyt materiaalilähtöiseen kuvanveistoon. Haron työskentelyä ohjaa pitkäkestoiset materiaalin keräysprosessit. Keräilyllään Haro haluaa tallentaa julkista tilaa osaksi omaa taiteellista työskentelyään. Haro on Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Turun Taiteilijaseuran jäsen. Haron teoksia on yksityiskokoelmien lisäksi Turun taidemuseon ja Turun kaupungin taidekokoelmissa.

Haron työskentelyä Street Dreams-näyttelyä varten ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Turun kaupunki.

Näkymä Jussi Haron Street Dreams -näyttelyyn. Kuva: Aukusti Heinonen.
Etualalla Jussi Haron teos Exoskeleton, 2021, lasi, teräs. Taustalla teos Street Dreams, 2024, tuulilasi. Kuva: Aukusti Heinonen.
Jussi Haro, Keltaisena 1-6, sarjasta Vihamielinen arkkitehtuuri, 2022, ylimääräiset penkkien kaiteet. Kuva: Aukusti Heinonen.
Lataa pressipaketti

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.