Yksityiskohta teoksesta Ystävä, joka kantaa ystävää (2023). Kuva: Aukusti Heinonen.

Restlessminds ”Kaikki on hyvin”

6.1.–28.1.2024

Kaikki on hyvin” -näyttelyssä Restlessminds-taiteilijaduo tarkastelee mielenterveysongelmaisen henkilön perheenjäsenenä olemiseen liittyviä eri näkökulmia. Aihetta lähestytään niin identiteettien että ajattelutapojen moninaisuuden kautta. 

Keskeisenä osana projektissa on myös kävijöiden läsnäolo sekä osallistaminen. Aiempi osa ”Kaikki on hyvin” -projektista on ollut esillä Pro Artibuksen Elverket-gallerian ryhmänäyttelyssä O.S.A. R.S.V.P. vuonna 2023. Galleria Sculptoriin taiteilijaduo on jatkanut projektin työstämistä ja tehnyt teemaan uusia teoksia. 

Restlessminds on taiteilijaduo, johon kuuluvat Fabian Olovson (s.1981) ja Emily Al-Ghussein (s.1977). Olovson ja Al-Ghussein ovat opiskelleet Chelsean taidekorkeakoulussa Lontoossa ja Tukholman Konstfackissa. Molemmat taiteilijat ovat valmistuneet vuonna 2014 taiteen maistereiksi Kuvataideakatemiasta kuvanveiston opintolinjalta Helsingistä. Olovson ja Al-Ghussein ovat aktiivisia kokeellisen taiteen kentällä ja he ovat toteuttaneet useita merkittäviä taideprojekteja sekä Suomessa että kansainvälisesti. Vuonna 2017 he saivat Taidesäätiö Meritan Nuori taiteilijalupaus -apurahan. Taiteellisessa työskentelyssään heille on keskeistä erilaisten materiaalien yhdistäminen ja työskentely monipuolisesti niin valokuvan, videon, performanssien sekä veistosten parissa. 

Näyttelyä on tukenut Pohjoismainen kulttuuripiste, Ruotsin Taiteilijalautakunta ja suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto.

Restlessminds, Allt är bra. Kuva: Ahmed Alalousi
Restlessminds, Lapsi kantaa aikuista (2023). Kuva: Aukusti Heinonen.
Yksityiskohta teoksesta Ystävä, joka kantaa ystävää (2023). Kuva: Aukusti Heinonen.
Restlessminds, Nainen, joka joutuu pitämään taukoa miehen kantamisesta, 2023. Kuva: Aukusti Heinonen.
Restlessminds, Rage Sculptures, 2024. Näyttelykävijä voi halutessaan, ja jos siltä tuntuu, lyödä mailalla tilassa olevia veistoksia. Kuva: Aukusti Heinonen.
Näkymä Restlessmindsin "Kaikki on hyvin" -näyttelyyn. Kuva: Aukusti Heinonen.
Lataa pressipaketti

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.