En vän som bär på en vän (2023). Bild: Aukusti Heinonen.

Restlessminds ”Allt är bra”

6.1–28.1.2024

I projektet ”Allt är bra” belyser och gestaltar Restlessminds dom många och olika aspekterna av att vara anhörig till personer med psykisk ohälsa. Konstnärerna närmar sig ämnet från ett mångsidigt perspektiv på olika identiteter och tankesätt. Besökarnas närvaro och deltagande är centralt i deras konst.

Delar av projektet har visats på utställningen O.S.A. R.S.V.P. på galleri Elverket under 2023. Till Galleri Sculptor har duon arbetat vidare med projektet och nya verk kommer att visas.

Restlessminds är en konstnärsduo bestående av Fabian Olovson (f.1981) och Emily Al-Ghussein (f.1977) Olovson och Al-Ghussein har studerat vid Chelsea collage of art i London och Konstfack i Stockholm. De tog båda sin Masterexamen i skulptur vid Bildkonstakademin i Helsingfors 2014. Tillsammans är de aktiva på den experimentella konstscenen och har genomfört en rad stora konstprojekt både i Finland och internationellt. 2017 fick de priset ”Promising Young artists” av Merita Art Foundation. I deras konst kombineras och kontrasteras olika material med stor lust och de arbetar med fotografi, performance, video och skulptur

Utställningen har fått stöd från Nordisk kulturkontakt, Konstnärsnämnden samt Kulturfonden för Sverige och Finland.

Restlessminds, Allt är bra. Bild: Ahmed Alalousi
Restlessminds, Ett barn som bär på en vuxen (2023). Bild: Aukusti Heinonen.
En vän som bär på en vän (2023). Bild: Aukusti Heinonen.
Restlessminds, En kvinna som är tvungen att ta en paus från att bära en man, 2023. Bild: Aukusti Heinonen.
Restlessminds, Rage Sculptures, 2024. Bild: Aukusti Heinonen.
Restlessminds utställning "Allt är bra" på Galleria Sculptor. Bild: Aukusti Heinonen.

Gå med på vår e-postlista

Genom att beställa Galleria Sculptors nyhetsbrev får du information om aktuella utställningar och evenemang. Nyhetsbrevets språk är finska och engelska.