Marjatta Tapiola Maalauksia

27.1.–14.2.2016

Marjatta Tapiola on yksi Suomen tunnetuimmista taidemaalareista. Hänen tuotantoaan on esitelty lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissä. Galleria Sculptorissa on esillä Marjatta Tapiolan uusia maalauksia.

                                                                                                                           

Marjatta Tapiola (s. 1951) valmistui Suomen Taideakatemian koulusta 1974. Hän teki läpimurtonsa 1980-luvun alussa ja on siitä pitäen kuulunut suomalaisten kuvataiteilijoiden kärkeen. Hän on maalannut lukuisia muotokuvia tunnetuista suomalaisista eri alojen vaikuttajista. Tapiolan maalaama tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva eduskunnan puhemiehenä paljastettiin eduskunnassa helmikuussa 2013.

Tapiolan teoksia on ollut esillä useissa kymmenissä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Suomessa yksityisnäyttelyitä on ollut kaikissa merkittävissä julkisissa taidemuseoissa, taidetapahtumissa ja gallerioissa. Kansainvälisiin yhteisnäyttelyihin hän on osallistunut Pohjoismaiden lisäksi muun muassa Ranskassa, Englannissa, Espanjassa, Egyptissä, Venäjällä, Saksassa ja Sveitsissä. Tapiolan teoksia on myös monien taidemuseoiden kokoelmissa, kuten Ateneumin, Kiasman, Amos Andersonin, Helsingin kaupungin ja Sara Hildénin taidemuseoissa.

Marjatta Tapiola on saanut kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2006 sekä muun muassa Suomen Kulttuurirahaston palkinnon ja Pro Finlandian 2004. Hän toimi myös maalaustaiteen vt. lehtorina Kuvataideakatemiassa 1994–1995.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.