Näkymä Marjatta Holman näyttelyyn. Kuva: Titus Verhe.

Marjatta Holma Maalauksia

18.1.–5.2.2017

”Pidän näyttelyn Galleria Sculptorissa lattian kauniin mustuuden tähden.

Työskentelyni liikkuu konstruktivistisen ja orgaanisen välimaastossa. Maalausmateriaaleinani ovat tempera, öljymaali, maalauspohjusteet. Erilaiset materiaalit saavat korostaa toistensa ominaisuuksia.

Maali on esillä maalina ja kangas kankaana. Pidän pohjustusaineiden ja kankaiden väristä ja koostumuksesta ja siitä, miten jänisliima tummentaa ja kiristää kankaan. Taulumaisuuden sisäisyydestä maalaukset laajentuvat kuvasta vapaiksi rakenteiksi seinille.”

Marjatta Holma on valmistunut Turun Taidekatemiasta vuonna 2004. Hänen teoksiaan on Kiasman, Suomen Valtion, Wihurin Säätiön, Suomen Taideyhdistyksen sekä Jyväskylän Kaupungin ja Jyväskylän yliopiston kokoelmissa.

Viimeisimmän yksityisnäyttelynsä Helsingissä Marjatta Holma piti TM-Galleriassa vuonna 2011. Viime aikoina hänen teoksiaan on nähnty muun muassa Keskisuomalaisen taiteen katselmuksessa, Jyväskylän Taidemuseossa, vuoden 2015 Turku Biennaalissa Aboa Vetus & Ars Novassa ja Kiasma goes Taidehalli -näyttelyssä Helsingin Taidehallissa.

Marjatta Holma valittiin Turun Taiteilijaseuran vuoden taiteilijaksi 2016. Palkintonäyttely nähdään Turun Taiteilijaseuran Galleria Å:ssa lokakuussa 2017.

Taiteilija on tavattavissa näyttelyssään su 5.2.2017 klo 14–16.

Näkymä Marjatta Holman näyttelyyn. Kuva: Titus Verhe.
Näkymä Marjatta Holman näyttelyyn. Kuva: Titus Verhe.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.