Laura Lappi, Palace Basilica

Laura Lappi Palace Basilica

26.5.–18.6.2023

Laura Lapin näyttelyn inspiraationa on ollut muinaisten basilikojen, katedraalien ja keskiaikaisten skandinaavisten puurakenteiden loisto. Näyttelyssä nähtävät veistokset ovat abstrakteja, erilaisten rakenteiden segmenttejä, jotka muistuttavat joidenkin maailman tunnetuimpien arkkitehtonisten teosten veistoksellisista ominaisuuksista ja katoavista muodoista. Teosten kautta Lappi tarkastelee sitä, miten pysyvinä ja vaikutusvaltaisina koetut rakennukset ja rakenteet muokkaavat tapaamme elää ja ajatella.

Historiallisiin pohjapiirustuksiin perustuvat, geometrisiä muotoja toistavat seinäreliefit on valmistettu kierrätetystä puusta. Puupinnan suojaamiseksi ja rakenteen yhtenäistämiseksi Lappi hiillostaa sen tulella. Hän yhdistelee eri puulajeja, kuten mäntyä, tammea, pähkinäpuuta ja vaahteraa, jotka hiillostuvat eri tavalla – pehmeä puulaji nopeammin kuin kova. Lapin teoksissa on olennaista materiaalien ja niiden käsittelyn luonnonmukaisuus.

Laura Lappi on opiskellut AKI Academy of Art & Design -taideakatemiassa Hollannissa. Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä New Yorkissa. Lapin teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä kansainvälisesti mukaan lukien yksityisnäyttelyt Lorimoto Galleryssa, New Yorkissa ja The Yard -projektitilassa, Coloradossa.  Hänen paikkasidonnainen installaationsa 7×7 (Hope) on ollut esillä Flushing Meadows puistossa Queensissä, yhteistyössä Art In The Parks NYC -organisaation kanssa.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Oskar Öflundin säätiö.

– –

Tapahtumia näyttelyn aikana:

su 4.6. klo 14–16 Kantakaupungin galleriakierros. Suomenkielinen opastettu kierros alkaa Galleria Sculptorista klo 14, jolloin taiteilija on paikalla. Sen jälkeen kierros jatkuu Galleria G:hen, Valokuvagalleria Hippolyteen ja Sinneen. Vapaa pääsy, kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.
la 10.6. klo 13.30–15.30 Helsinki Art Walk. Englanninkielinen opastettu kierros alkaa Hippolytestä klo 13.30 ja poikkeaa sen jälkeen tm•galleriassa, Galleria G:ssä ja päättyy Galleria Sculptoriin noin klo 15.
ke 14.6. klo 15.30–17 Selkokielinen galleriakierros. Selkokielinen opastettu kierros alkaa Galleria Sculptorilta klo 15.30 ja jatkaa sen jälkeen Valokuvagalleria Hippolyteen.
to 15.6. klo 15–17.30 Kantakaupugin galleriakierros. Suomenkielinen opastettu kierros alkaa Galleria Sculptorista klo 15, minkä jälkeen vuorossa ovat Galleria Katariina, Galleria G, tm•galleria ja Galleria Halmetoja.

Galleria Sculptor osallistuu näyttelyllä Art Fair Suomi Goes Galleries -tapahtumaan, joka kutsuu yleisön viihtymään taiteen äärellä gallerioihin ympäri Suomen. 6.–18.6.2023 järjestettävässä tapahtumassa on mukana 27 galleriaa 12 paikkakunnalta.

Videon toteutus: Pia Männikkö

Näkymä Laura Lapin näyttelyyn Palace Basilica, 2023. Valokuva: Aukusti Heinonen.
Laura Lappi, Basilica VIII sekä Basilica VII, 2023. Poltettu mänty, pähkinäpuu, tammi, saarni, vaahtera ja poppeli, vaneri. Kuva: Aukusti Heinonen.
Näkymä Laura Lapin näyttelyyn Palace Basilica, 2023. Kuva: Aukusti Heinonen

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.