Laura Lappi

Palace Basilica


-

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 25.5. klo 17–19!

Laura Lapin tulevan näyttelyn inspiraationa on ollut muinaisten basilikojen, katedraalien ja keskiaikaisten skandinaavisten puurakenteiden loisto. Näyttelyssä nähtävät veistokset ovat abstrakteja, erilaisten rakenteiden segmenttejä, jotka muistuttavat joidenkin maailman tunnetuimpien arkkitehtonisten teosten veistoksellisista ominaisuuksista ja katoavista muodoista. Teosten kautta Lappi tarkastelee sitä, miten pysyvinä ja vaikutusvaltaisina koetut rakennukset ja rakenteet muokkaavat tapaamme elää ja ajatella.

Laura Lappi on opiskellut AKI Academy of Art & Design -taideakatemiassa Hollannissa. Hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä New Yorkissa. Lapin teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä kansainvälisesti mukaan lukien yksityisnäyttelyt Lorimoto Galleryssa, New Yorkissa ja The Yard -projektitilassa, Coloradossa.  Hänen paikkasidonnainen installaationsa 7×7 (Hope) on ollut esillä Flushing Meadows puistossa Queensissä, yhteistyössä Art In The Parks NYC -organisaation kanssa.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Oskar Öflundin säätiö.

Galleria Sculptor osallistuu näyttelyllä Art Fair Suomi Goes Galleries -tapahtumaan, joka kutsuu yleisön viihtymään taiteen äärellä gallerioihin ympäri Suomen. 6.–18.6.2023 järjestettävässä tapahtumassa on mukana 27 galleriaa 12 paikkakunnalta.