Näkymä Nuoret 2023 -näyttelyyn. Vasemmalla Samira Elagoz & Z Walsh, You can’t get what you want but you can get me, 2023. Oikealla Anna Anundi, Abbracciati (Syleile itseäsi), 2023. Valokuva: Aukusti Heinonen.

Anna Anundi, Samira Elagoz, Z Walsh Nuoret 2023

28.4.–21.5.2023

Toukokuussa Galleria Sculptor on mukana Nuoret 2023 -näyttelykokonaisuudessa, joka järjestetään Helsingissä porrastetusti 22.4.–4.6.2023 seitsemässä eri tilassa: Helsingin Taidehallissa, Galleria G:ssa, Valokuvagalleria Hippolytessa, MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa, Galleria Sculptorissa, tm•galleriassa ja HAM-kulmassa Tennispalatsissa. Nuoret 2023 esittelee uuden sukupolven taiteilijoita ja haastaa kuvataiteen vakiintuneita tuotanto- ja näyttelykäytäntöjä. Osana Nuoret 2023 -näyttelyä Sculptorissa nähdään yhteisnäyttely, jossa on esillä Anna Anundin sekä Samira Elagozin & Z Walshin teoksia.

Anna Anundin teos Abbracciati (Syleile itseäsi) on häivähdys lempeyttä. Se pitää huolta. Tekee ehdotuksen tulevaisuuden todellisuudesta ja muistuttaa sen eri tasoista, peilautumisesta. Se on utelias ja haluaa kysyä. Myöntää virheensä ja pyytää anteeksi. Luo nahkansa jälleen ja saa uuden mahdollisuuden. Se tunnustaa herkkyyden ja unohtaa kyynisyyden. Häilyttää rajoja ja solmii satiininauhoilla yhteyttä. Sen syleilyssä vapautuu kerrostunutta kipua ja suuria kyyneliä, kun uskalletaan jättää jäähyväisiä.

Anna Anundi (s.1990, they/them, Kuvataideakatemia 2021-) työskentelee tällä hetkellä pääasiallisesti maalauksen ja performanssin parissa. Kehrättävänä on kokemuksellisuuden ja aistimisen melskeisiä suhteita, jotka aaltoilevat, kuohuvat ja kyynelehtivät. Nesteen vaeltelevan olemuksen virrassa Anundi unelmoi hierarkkisten ja tuhoavien käytänteiden uudelleenjärjestämisestä. Hän tuntee haavoittuvaisuuden, myötätunnon ja väkivallattoman rakkauden kapinallisena muutosvoimana.

Taiteilijabio: Tuija Huovinen

You can’t get what you want but you can get me
Samira Elagozin ja Z Walshin installaatio 

So I have this album saved on Instagram called “boys I wanna be” and there’s quite some amount of blonde soft rock/glam rock boys, and then dark long-haired goth metal raven boys. Which is basically us.

I’m a few cm away from the screen and want to kiss you. You know we’re not meant to exist in the outside world anyway. I want to crawl inside you, I want to pet your heart.

We’re not like other boys. Former pretty girl syndrome. 6 months ago as I was leaving New York you whispered don’t forget me. Instead of sending cat pics and saying that’s us, we promised to send boy band pics instead.
Fanboyism is the seventh love language and somehow of all the things I am right now being your fan is my favorite.

I found you beautiful, i found you exploding, i found you
Cancelled and in love.

male bonding, you make me so wet i feel dehydrated
dude, but like romantically, I’m unimpressed by everyone but you

Oh one thing, don’t ever think that I’ll forget you because I’ve been waiting a guy like you for so long.

teksti: Samira Elagoz & Z Walsh

Samira Elagoz (he/him) on suomalais-egyptiläinen taiteilija ja elokuvantekijä. Hän on kiertänyt töidensä kanssa useita kansainvälisiä filmi-, kuvataide- ja performanssikonteksteja, ja voittanut lukuisia palkintoja, viimeisimpänä Venetsian teatteribiennaalin Hopeinen leijona -palkinnon vuonna 2022. Elagoz on omistanut uransa sukupuolidiskurssille, seksuaaliväkivallan jälkipuinnille, mieskatseelle, digitaaliselle romantiikalle ja intiimeille kohtaamisille. Elokuvatöissään hän hyödyntää esittävien taiteiden taustaansa ja luo omaleimaisen tavan tehdä dokumentaarista fiktiota. Merkittävää hänen teoksissaan on se, ettei niissä esiinny näyttelijöitä, ja kaikki teosten kohteet ovat miehiä. Elagoz asettaa myös itsensä filmeihinsä ”vérité estque”-roolissa, luoden tarkkailijan, joka on myös tarkkailun kohteena.

Z Walsh on Brooklynissa asuva transsukupuolinen taiteilija ja valokuvaaja, joka on keskittynyt eritoten muotokuvaukseen. New Yorkin ja Los Angelesin luovissa yhteisöissä hänet tunnetaan paljaista ja rehellisistä kuvauksista kohteistaan ja itsestään. Tuotannon, luovan johtamisen, valokuvaamisen ja mallina työskentelyn parissa luoviva Z on sukupolvensa ääni, mutta hänelle erityisen tärkeää on transäänten esille tuominen, varsinkin transmaskuliinisuuden, joka on usein aliedustettua.

– –

Tapahtumia näyttelyn aikana:

la 29.4.2023 klo 14 – taiteilijakeskustelu gallerialla
su 14.5.2023 klo 14 –  Anna Anundin ja Kolya Kotovin performanssi
to 18.5.2023 klo 13–16 – Nuoret 2023 -galleriakierros: lähtö MUU Helsinki -nykytaidekeskukselta, sen jälkeen Hippolyte, tm-galleria, Galleria G ja Sculptor
su 21.5.2023 klo 13–16 – Nuoret 2023 Gallery Tour in English: start from MUU Helsinki Contemporary Art Centre, then Hippolyte, tm-gallery, Gallery G and Sculptor.

Anna Anundin haastatteluvideon toteutus: Pia Männikkö

Näkymä Anna Anundin installaatioon Abbracciati (Syleile itseäsi), 2023. Valokuva: Aukusti Heinonen
Näkymäkuva Samira Elagozin ja Z Walshin installaatioon You can’t get what you want but you can get me, 2023. Valokuva: Aukusti Heinonen
Näkymäkuva Samira Elagozin ja Z Walshin installaatioon You can’t get what you want but you can get me, 2023. Valokuva: Aukusti Heinonen
Näkymä Anna Anundin installaatioon Abbracciati (Syleile itseäsi), 2023. Valokuva: Aukusti Heinonen

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.