Oppitunnit

22.3.–9.4.2017

”Uusin näyttelyni Galleria Sculptorissa on jatke aikaisemmilleni töilleni. Työlleni ominainen huoli ihmisestä, yhteiskunnasta ja sivistyksestä on voimakkaasti läsnä tässäkin näyttelyssä. Veistän samaa näyttelyä uudestaan ja uudestaan; vain muoto ja tekotapa muuttuvat.

Teoksissani mennyt aika käy vuoropuhelua nykyisyyden kanssa. Henkilökohtaiset kokemukset ja muistot peilautuvat laajempaan kokonaisuuteen. Näyttelyssä nähdään välähdyksiä niin peruskouluajalta kuin maasta muuttamiseen liittyviä pohdintoja.”

Radoslaw Grytan (s.1955, Krasinik, Puola) taiteellinen ura on mittava ja monipolvinen. Kuvanveistäjän koulutuksen saanut Gryta on opiskellut Repin-instituutissa Leningradissa, Krakovan taideakatemiassa, Taideteollisessa korkeakoulussa sekä Suomen taideakatemiassa vuosina 1979–1984. Grytan teoksia on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla aina 80 -luvulta lähtien, ja ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Galleria Sculptorissa hän piti jo vuonna 1986.

Grytan teoksia on lukuisissa kokoelmissa, muun muassa Suomen valtion, Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin taidemuseon, sekä Kouvolan, Kokkolan, Porin ja Riihimäen kaupunkien kokoelmissa. Gryta on toteuttanut useita julkisia veistoksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja tämän saamiin tunnutuksiin lukeutuu mm. kuvataiteen valtionpalkinto.

Kuvanveistäjän vankka taiteellinen osaaminen näkyy hänen monipuolisessa tuotannossaan. Gryta käyttää veistoksissaan ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja, ja luo puhuttelevia viittauksia luontoon ja ihmiseen, paikkaan ja muistiin. Teosten mittakaava vaihtelee pienehköistä esineistä laajoihin, tilallisiin installointeihin.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.