Suvi Sysi, Blackened, 2022, keramiikka, muste, puu. Kuva: Aukusti Heinonen.

Suvi Sysi Still and in Between

6.1.–29.1.2023

Still and in Between käsittelee taiteen tekemistä, upottavuutta, liikettä sekä asettumista eleiden ja jälkien äärelle. Esillä on keramiikasta, puusta ja paperista sekä lukemattomista toistuvista elementeistä rakentuvia teoksia, jotka voi nähdä tekemisen kuvina.

Näyttelyn teokset ovat sekä paikoillaan että liikkeessä. Väri ja massa niiden välillä tiivistyy ja haihtuu – kyse tuntuu olevan kaiken välisyydestä. Teokset ovat läsnä voimakkaan kehollisesti, mutta samalla ne häipyvät näyttelytilaan tai toimivat kuin portit, viitaten kokonaan toisaalle.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.

Suvi Sysi (s. 1990, Nilsiä) on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka työskentelyn juuret ovat taidegrafiikan metodeissa ja paperipohjaisissa teoksissa. Tällä hetkellä hän työskentelee useiden materiaalien parissa liikkuen taidegrafiikan, kuvanveiston ja maalauksen rajapinnoilla. Se millä ja miten teokset on tehty muodostuu merkittäväksi osaksi niiden sisältöä. Sysin teokset ovat pääasiassa abstrakteja installaatioita, joissa hän tutkii aikaa, muotoja, tekstuureja, värin voimaa sekä liikettä kaksi- ja kolmiulotteisuuden välillä.

Sysi on pitänyt näyttelyitä aktiivisesti vuodesta 2013 asti. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2020. Sysin teoksia on muun muassa Kiasman, Saastamoisen Säätiön, Valtion, HUS:n, sekä Suomen Taideyhdistyksen kokoelmissa.

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 29.1.2023 klo 14–16

Videon toteutus: Pia Männikkö

Näkymä Suvi Sysin Still and in Between -näyttelyyn. Kuva: Aukusti Heinonen.
Suvi Sysi, Still and in Between. Kuva: Aukusti Heinonen.
Suvi Sysi, On Hold, 2022, keramiikka. Kuva: Aukusti Heinonen.
Suvi Sysi, Unhurried, 2022, keramiikka, ääni-installaatio (tekninen toteutus: Maria Valkeavuolle). Kuva: Aukusti Heinonen.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.