Warren King

17.8.–4.9.2016

Helsingin juhlaviikoille ajoittuva Galleria Sculptorin kutsunäyttely esittelee Warren Kingin pahvisia veistoksia. Syntyjään amerikkalainen King tutkii, miten yhteyden voi menettää, löytää uudelleen ja jälleenrakentaa.

Kuusi vuotta sitten King matkusti ensimmäistä kertaa Kiinaan kylään, jossa hänen perheensä asui sukupolvien ajan. Matkan aikana ihmiset tulivat juttelemaan hänelle kadulla, ja oli uskomatonta, että heillä oli yhä muistoja Kingin isovanhemmista, jotka asuivat kylässä ennen Kiinan sisällissotaa. Näiden ihmisten kanssa King jakaa esivanhemmat, kulttuurisen ja rodullisen yhteyden, joka kuitenkin katkesi isovanhempien muuttaessa pois kylästä 50 vuotta aiemmin.

Kingin viimeisin teos koostuu sarjasta aidonkokoisia ihmishahmoja, jotka on rakennettu käyttäen ainoastaan pahvia ja liimaa. Projekti jatkuu edelleen ja sen tavoitteena on muotoilla isovanhempien kotikylän asukkaat yksi kerrallaan. Tavanomaiset ja hyljeksityt materiaalit viittaavat niiden yhteyksien olemukseen, joita taiteilija yrittää jälleenrakentaa. Muodot on pelkistetty ja hahmojen selkäpuolet jätetty viimeistelemättä, mikä paljastaa sekä onttouden että taiteilijan huolellisen kädenjäljen. Kingin teokset eivät niinkään käsittele kuvattuja yksilöitä vaan taiteilijan pyrkimystä ymmärtää heitä, ja tämän yrittämisen rajallisuutta.

Näyttelyssä nähdään myös TN10:n teos ”Find yourself lose yourself”. TN10 on Warren Kingin ja Joanne Grüne-Yanoffin yhteistyöprojekti. Amerikkalaissyntyinen taiteilija Warren King on asunut vuosia Ruotsissa, mutta muuttaa perheineen New Yorkiin kesällä 2016.

Warren King tavattavissa myös Taiteiden yönä torstaina 25.8.2016 klo 18–21, tervetuloa!

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.