Closeup of Ville Mäkikoskela's work VÄRITYSKIRJASTA: Se Ensimmäinen Kivi.
Photo: Ville Mäkikoskela, ABOUT THE COLORBOOK: That First Stone, 2022, stone, steel

Ville Mäkikoskela VÄRITYSKIRJASTA

30.9.–23.10.2022

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 29.9. klo 17–19 taiteilijan läsnä ollessa!

Näyttelyni VÄRITYSKIRJASTA Galleria Sculptorin Studiossa koostuu arjen harmaista töistä ja niiden mukana kulkevista tilallisista pohdinnoista; olemisista ja tekemisistä, lähtemisistä ja jäämisistä. Näyttelyssäni nähdään pääasiallisesti veistoksia, jotka ovat enimmäkseen kiveä, pelkistetysti mutta alleviivaamatta.

Teossarjan lähtökohtana on ollut pyrkimys esittää omansalaista, karsittua mutta painokasta visuaalista runoutta ilman tekstiä. Yhdessä työssä on kyllä vähän tekstiäkin, ja toisessa merkki. Teossarjan kautta tarkastelen myös harmaan kiven kulttuurisia merkityksiä eri suunnista.

VÄRITYSKIRJASTA-sarja toimii käsitteellisorientoituneesti, mutta minimalistisen ja graafisen muotokielen kautta kuitenkin materiaalipainotteisesti. Materiaalivalinnat ja muodot ovat korostettuja: valittujen materiaalien kantamilla merkityksillä ja materiaalisilla ominaisuuksilla on punnittu sisällöllinen tarkoituksensa.

Veistossarjalla pyrin nostamaan esiin myös sanoilla tavoittamatonta, kuten tietysti kaikessa tekstiin pohjautumattomassa taiteessa pyrkimyksenä on.

Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Greta och Alfred Runebergs Stiftelse sekä Taiteen edistämiskeskus ovat tukeneet työskentelyäni ja Galleria Sculptorin näyttelyn toteutumista, josta iso kiitos.

Ville Mäkikoskela (s. 1975) on kuvanveistäjä, joka innostuu arjen ihmeistä ja sattuman oikuista. Mäkikoskela asuu ja työskentelee Helsingissä ja on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulun Taideinstituutista vuonna 1999 sekä Taideteollisen Korkeakoulun PALLAS-kuvataiteiden maisteriohjelmasta vuonna 2007. Mäkikoskelan teoksia on mm. Nykytaiteen museo Kiasman ja Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmissa. Mäkikoskelan teos AJASTA I/II on Sipoon kunnan kokoelmissa Kompassiaukiolla, Sipoon Jokilaaksossa, Nikkilässä.

Videon toteutus: Pia Männikkö

Bild: Aukusti Heinonen
Poissa (Absent), 2021–2022. Bild: Aukusti Heinonen
Closeup of Ville Mäkikoskela's work VÄRITYSKIRJASTA: Se Ensimmäinen Kivi.
Photo: Ville Mäkikoskela, ABOUT THE COLORBOOK: That First Stone, 2022, stone, steel
Lataa pressipaketti

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.