Camilla Edström Ödemark

Transformers


-

Camilla Edström Ödemarkin (s. 1984, Ahvenanmaa) taiteellinen työskentely keskittyy raja-alueisiin, joissa on potentiaalia dikotomioiden murtumiselle ja kahden eri aineellisen tai teoreettisen entiteetin yhteen kietoutumiselle.

Käsite ”ruumiidenvälisyys” (transcorporeal) nousee keskiöön Sculptorissa nähtävässä Transfomers-näyttelyssä, jossa Edström Ödemark tarkastelee uuden veistossarjan kautta ihmiskehon autonomiaan ja integriteettiin liittyviä kysymyksiä. Uusien puuveistosten aiheina ovat mm. suun anatomia ja ruuansulatuskanavan pimeät tilat. Ruumiidenvälisyys viittaa teoriaan, jossa eri entiteetit ovat yhteydessä toisiinsa liikkuen samanaikaisesti toistensa sisään ja läpi. Jaamme maailman muiden eliöiden kanssa, jotka asuttavat huokoista kehoamme, ja se millaisia materiaaleja sisältämme löytyy, kertoo siitä, miten asutamme maailmaa. Mineraalien, myrkkyjen ja teollisesti tuotettujen yhdisteiden määrät kertovat, mistä olemme kotoisin ja kuinka olemme matkanneet.

Camilla Edström Ödemark valmistui vuonna 2020 kuvataiteen maisteriksi Oslon taideakatemiasta, ja tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Oslossa. Aiemmin hän on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Tukholman Konstfackista.