Kuva: Kristin Wiking.

Kristin Wiking Tarantino Throws

2.9.–25.9.2022

Tarantino heittää on esitys, jossa pöytälaatikon muoviset hahmot esiintyvät. Kaikkien kasvoille on puettu tyhjä ilme. Figuurit on kerätty talteen kauan aikaa sitten.

Kaiken edellytyksenä on, että Tarantino kantaa aina säkkiä mukanaan. Ikään kuin se olisi jotenkin erityistä. Säkki kantaa luonnollista logiikan puutostilaa ja kaikki muu kantaa utopiaa huumorin harjoittamisesta, jossa ei voi olla ihan varma siitä mille nauretaan.

Tapahtumat toimivat tekosyinä tuoda esiin tarinan päähenkilöiden omalaatuisuuksia. He juhlivat omaa absurdiuuttaan – hyväksyvät omat elämänsä samalla kun peilaavat meitä. Tunnelmaa värittävät banaalit äänet, ääneen lausumaton ja äkilliset tauot.

Figuurit ovat kuolleita hahmoja, jotka ovat tavallaan kuitenkin kuolemattomia. Ne saattavat jopa selviytyä meitä kauemmin. Kaikella, joka kuolee, on kerran ollut tarkoitus. Näin ei ole Tarantinon ja hänen porukkansa kohdalla.

Tarantino heittää -teoksen seurassa on suuri sininen Ruuvilaatikko.

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Taideyhdistys ry.

Kristin Wiking (s. 1987, SWE) asuu ja työskentelee Helsingissä ja hänellä on Kuvataiteen maisterin tutkinto Kuvataideakatemiasta (2016). Wikingin taiteellinen toiminta sisältää eri medioita, kuten kineettisen kuvanveiston, videon ja installaatiotaiteen. Hänen työskentelytapansa on Tarantinon kaltainen, lannistumaton, itseään toistava, kaheli, etsivä. Wikingin teoksia on esitetty yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

Kuva: Aukusti Heinonen
Kuva: Aukusti Heinonen

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.