Foto: Kristin Wiking.

Kristin Wiking Tarantino Kastar

2.9–25.9.2022

Tarantino Kastar är ett skådespel med några plastfigurer från en skrivbordslåda. Alla klädda med ett nollställt ansiktsuttryck. Insamlade för länge sedan.

Förutsättningen till allt är att figuren Tarantino alltid bär på en säck. Som om den vore något särskilt. Säcken bär på en naturlig brist på logik och allt det andra bär på utopin om att utöva humor där man inte riktigt vet vad man skrattar åt.

Händelserna fungerar som en förevändning för att urskilja egenarter hos historiens huvudkaraktärer. De firar sin egen absurditet, accepterar sina egna liv – samtidigt som det återspeglar vårt. Stämningen färgas av banala röster, det förtegna och av tvära pauser.

De är döda figurer som på sätt och vis ändå är odödliga. De kan till och med överleva oss. Allt som dör har en gång haft ett slags mål. Detta är inte fallet med Tarantino och gänget.

Tarantino Kastar åtföljs av en stor blå Skruvlåda.

Utställningen stöds av Centret för konstfrämjandet och Föreningen Konstsamfundet.

Kristin Wiking (f. 1987, Sverige) bor och arbetar i Helsingfors och har en MFA från Bildkonstakademin, Helsingfors (2016). Wikings konstnärliga praktik omfattar en rad olika medier, såsom kinetisk skulptur, video och installation. Hennes arbetssätt är mycket likt Tarantinos; ihärdigt, repetitivt, knasigt, sökande. Wiking har tidigare ställt ut i separat- och grupputställningar i Finland, Sverige och Tyskland.

Foto: Aukusti Heinonen
Foto: Aukusti Heinonen

Gå med på vår e-postlista

Genom att beställa Galleria Sculptors nyhetsbrev får du information om aktuella utställningar och evenemang. Nyhetsbrevets språk är finska och engelska.