Timo Aho

Volume


-

Timo Ahon näyttely Volume tarkastelee rakennettua ympäristöä valon ja viestinnällisten elementtien kautta. Näyttelyn teokset poikkeavat viestinnässä käytetyistä objekteista ja merkeistä niiden muodoilla, maisemallisuudella ja liikkeellä. Teokset rakentuvat arkipäiväisistä, sekä rakennusalalla että mainosmaailmassa käytetyistä materiaaleista: teräsrakenteista, akryylistä, elektroniikasta, kankaasta, ilmasta, valosta ja äänestä. Ilmatäytteinen jättiläismäinen kasvi ja valoa tulvivat veistokset luovat näyttelytilaan kokemuksellisen installaation.

Timo Aho (s.1980) työskentelee kuvanveiston, installaatio- ja paikkasidonnaisen taiteen menetelmin. Hän hyödyntää teoksissaan muuttuvia elementtejä, kuten ilmaa ja valoa, sekä populaarikulttuurista tuttuja materiaaleja ja estetiikkaa. Ajallisuuteen ja tilaan usein liitoksissa olevat teokset pohtivat ihmisen suhdetta teknologiavetoiseen yhteiskuntaan, ympäristöön, uskomuksiin, sekä niistä kumpuaviin ilmiöihin. Tutkien todellisuuden ja uskomusten välistä rajapintaa, Aho purkaa käsittelemiään aiheita hienovaraisilla eleillä, luoden kokemuksellisia tilallisia teoksia. 

Aho on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta v. 2021, sekä opiskellut ympäristötaidetta ja kuvanveistoa Glasgow School of Art’issa 2013–2016. Oman taiteellisen praktiikan ohella hän toteuttaa taideteoksia yhteistyössä muiden taiteilijoiden ja tutkijoiden kanssa. Aho on osallistunut useisiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Yhteistyönä toteutuneita julkisia teoksia on ollut esillä useissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa.