Sakari Kannosto Viimeisellä rannalla

4.5.–21.5.2017

Kun vesi nousi. Oliko enää paikkaa minne mennä?
Rakensiko joku arkin? Ottiko joku meidät vastaan?

Etnografinen kuvaelma väistämättömästä.

”Viimeisellä rannalla -näyttelyni sai alkunsa, kun matkustin vuonna 2014 Länsi-Afrikassa sekä Länsi-Intiassa. Matkoillani kohtasin ekokatastrofeja sekä muovijätteen aiheuttamia ongelmia. Matkat herättivät huomaamaan pahat enteet tutuimmillakin vesillä. Ilmastonmuutos on totta ja läsnä. Seuraavan 30 vuoden sisällä rannoillamme uhkaa vesi nousta, jos asialle ei tehdä mitään.”

Näyttely koostuu pääasiassa kierrätysmateriaaleista rakennetuista teoksista. Teokset voi nähdä kuin etnografisen museon esineistönä. Yrityksinä rakentaa jotain tilanteessa, jossa on jo liian myöhäistä toimia. Näyttelyssä nähdään mm. ”Arkki I”, nelimetrinen linnun jaloilla kävelevä mökki, joka koostuu matkalaukuista sekä päiväkodin kierrätysleluista, kolarimoottoripyörien osista koostuva kajakki ”Arkki II” sekä ”Iglu”, joka rakentuu 36 kierrätysnäytöstä sekä liikkuvasta kuvasta.


Sakari Kannosto (s.1973 Helsinki) on valmistunut 2005 kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta kuvanveiston laitokselta. Kannosto on järjestänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut lukuisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin yhteisnäyttelyihin. Hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmissa, Tampereen taidemuseon kokoelmassa sekä Kansallismuseon mitalikokoelmissa. Hänet tunnetaan suurikokoisista valmisesineitä ja kierrätysmateriaaleja hyödyntävistä installaatioistaan sekä keraamisista vinksahtaneista eläimistään. Kannoston teokset liittyvät usein kuluttamiseen sekä ihmisen luontosuhteeseen.

Sakari Kannosto on toiminut myös kuvanveiston opettajana valmistumisestaan lähtien. Tällä hetkellä hän toimii plastisen sommittelun lehtorin virassa Omniassa, Espoossa. Vuonna 2014 hän sai Ympäristökasvatusseuran Ruusu-kunniakirjan uusia käytäntöjä ja toimintatapoja luovasta ympäristökasvatustyöstään kuvanveiston keinon. Omnian Av- osaston opiskelijat ovat osallistuneet ”Iglu”-teoksen rakentamiseen.


Kuvissa:
1. Viimeisellä rannalla 2017, valurauta, 55cm x 55cm x 4cm
2.1 Arkki III, 2016–2017, kierrätyslaukut, teräs, valmisosat, valurauta, kuva: Titus Verhe
2.2 Arkki I, 2016–2017, kierrätysuovi, teräs, kuva: Titus Verhe
3. Näkymä galleriasta, kuva: Titus Verhe

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.