Kuvanveistäjäliiton uusi toiminnanjohtaja on Karoliina Korpilahti

Suomen Kuvanveistäjäliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu FM Karoliina Korpilahti.

Kuvanveistäjäliittoon Korpilahti siirtyy Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutista Lontoosta,  jossa hän on toiminut ohjelmajohtajana. Tehtävässään hän on johtanut instituutin taideohjelmaa yhteistyössä kumppanien ja instituuttiverkoston kanssa sekä vastannut instituutin viestinnästä.  Karoliina Korpilahdella on monipuolinen aikaisempi työkokemus taiteen ja kulttuurin parista, kuten kulttuurin ja taiteen ohjelmapäällikön toimi Suomen Viron-instituutissa Tallinnassa sekä koordinaattorin tehtävät Frame Contemporary Art Finlandissa. Lisäksi hän on toiminut kulttuuri- ja projektituottajana, päätoimittajana sekä tiedottajana eri taide- ja kulttuurialan työnantajien palveluksessa.

”Haluan vahvistaa kuvanveiston ja tilallisen taiteen asemaa yhteiskunnassa sekä alan kansainvälistymistä ja kestävää toimintaa. Odotan innolla, että pääsen hyödyntämään omaa kokemustani liiton taiteilijoiden työn tukemisessa. Taide on olennainen osa ihmisyyttä ja on entistä tärkeämpää huolehtia, että taiteen tekemisen edellytykset säilyvät”, kertoo Karoliina Korpilahti.

Tehtävässään Karoliina Korpilahti aloittaa elokuun loppupuolella nykyisen toiminnanjohtajan Tiina Veräjänkorvan siirtyessä eläkkeelle.  

”Toivottamme uuden toiminnanjohtajamme lämpimästi tervetulleeksi tähän monipuoliseen ja vaihtelevaan työtehtävään, jossa yhteistyössä ajamme kolmiulotteisen ja tilallisen taiteen sekä näiden tekijöiden asiaa elävässä ja muuttuvassa yhteiskunnassamme, kansainvälisiä yhteyksiä unohtamatta”, sanoo kuvanveistäjäliiton puheenjohtaja Ville Mäkikoskela.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on vuonna 1910 perustettu suomalaisten ammattikuvanveistäjien valtakunnallinen järjestö, joka edistää ja esittelee suomalaista kuvanveistotaidetta ja tilallista taidetta kotimaassa ja ulkomailla. Asiantuntijana liitto neuvoo ja tiedottaa kuvanveistotaiteeseen ja julkiseen taiteeseen liittyvissä kysymyksissä ja valvoo kuvanveistäjien ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja. Kuvanveistäjäliitto ylläpitää Suomen ainoaa nykykuvanveistoon keskittyvää Galleria Sculptoria ja järjestää tapahtumia, seminaareja ja näyttelyprojekteja sekä osallistuu mm. taidemessuille. Liitossa on noin 520 jäsentä. 

Lisätietoja ja tiedustelut:

Ville Mäkikoskela, pj. +358 40 5320787, ville.makikoskela@sculptors.fi
Tiina Veräjänkorva, tj. +358 50 3601182, tiina.verajankorva@sculptors.fi

 Kuva: Karoliina Korpilahti, kuvaaja Jesse Laitinen

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.