Kimmo Schroderus & Mattias Nordéus

nordiSKulptur 4


-

Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Pohjoismaisen kulttuuripisteen nelivuotisen nordiSKulptur-yhteistyöhankkeen viimeisessä näyttelyssä nähdään rinnakkain ruotsalaisen kuvataiteilijan Mattias Nordéuksen ja kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen teoksia. 

Mattias Nordéus (s. 1978) tunnetaan kuvataiteilijana parhaiten hänen kulmikkaista ja puisista teoksistaan, joissa hämärtyy maalauksen ja kuvanveiston rajapinta. Nordéus käyttää teosten toteutuksessa mäntyä, jonka hän maalaa akryyli- ja öljyväreillä. Hahmojen ilmeet ovat saaneet mm. innoitusta varhaisten videopelien monikulmaisesta suunnittelusta sekä länsimaisen taidehistorian tunnustetuista muodoista. Nordéus on valmistunut taiteen maisteriksi Malmön Taideakatemiasta.

Kimmo Schroderus (s. 1970) on ansioitunut suomalainen kuvanveistäjä. Hän valmistui Suomen Kuvataideakatemiasta vuonna 1998 ja vuonna 2004 hänelle myönnettiin Ars Fennica -palkinto. Schroderuksen uusimpien veistosten aihemaailmoista voi löytää vaikutteita ainakin science fictionista, kauhuelokuvista ja vaikkapa goottilaisten rakennusten seiniltä tutuista gargoileista. Schroderuksen veistosten hahmot ovat ihmisten ja eläinten yhdistelmiä ja mahdollisesti joidenkin omituisten tapahtumaketjujen muokkaamia.

Kuratoitu nordiSKulptur-näyttelysarja on toteutunut vaihtuvien pohjoismaisten yhteistyömaiden- ja partnerien kanssa. Vuonna 2022 yhteistyökumppani on Linnköpingin taidehalli Passagagen, jossa nähdään myöhemmin 2023 vaihtonäyttely Suomen Kuvanveistäjäliiton kanssa.