Anssi Taulu

Konkretia


-

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 2.3. klo 17–19! Anssi Taulu on tavattavissa gallerialla sunnuntaina 26.3. klo 14–16.

Galleria Sculptorissa nähdään maaliskuussa Anssi Taulun ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa kymmeneen vuoteen.

Konkretia on utopian vastakohta. Näyttelyn kaikki veistokset on tehty betonista, johon materiaaliina assosioituvat lujuus, kestävyys ja brutaali arkipäiväisyys. Betonin luonteeseen liittyy kuitenkin myös hauraus ja murtuminen. Betonin käyttö taiteessa kääntää sen karheaksi, konkreettiseksi runoudeksi kietoen ajalliset kerrostumat, keskeneräisyyden ja lopullisuuden epäsuhtaiseen tasapainoon.

Näyttelyn tekemistä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

Kuvanveistäjä Anssi Taulun (s.1969) teokset muodostavat usein sarjallisen kokonaisuuden. Ampiastehtaat-teossarjan (2009–2018) impulssina toimivat 2000-luvun uutisoinnit mehiläisten joukkokuolemista. Sen rinnalle syntyivät Organic city -installaatiot (2012–2020), kierrätetyistä pahvilaatikoista rakennetut “talot”, jotka tarjoavat kokijalleen siirtymän nykytilasta johonkin toiseen. Pahvisiin installaatioihin on sisältynyt myöhemmin myös elävä puu.

Taulun teoksia on Suomen lisäksi ollut esillä Yhdysvalloissa, Isossa Britanniassa, Saksassa, Serbiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Venäjällä, Virossa ja Etelä-Koreassa. Julkisia teoksia Taululla on Yhdysvalloissa Uticassa, Kankaanpäässä, Pieksämäellä ja Hämeenlinnassa. Hän on osallistunut lukuisiin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1994 lähtien. Vuodesta 2012 lähtien hän on työskennellyt useissa kansainvälisissä taiteilijaresidensseissä. Taulu on kuvataiteen maisteri ja Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsen.

Videon toteutus: Pia Männikkö