Kimmo Schroderus: Lab Experiment #1, 2020.

Supermarket 2021

14.–17.10.2021

Galleria Sculptor esittelee nykykuvanveistoa Tukholmassa

Galleria Sculptor osallistuu Tukholmassa järjestettäville taiteilijavetoisille Supermarket Stockholm Independent Art Fair -taidemessuille tänä vuonna seitsemättä kertaa. Galleria Sculptoria edustavat messuilla kuvanveistäjät Kimmo Schroderus ja Antti Kytömäki.

Antti Kytömäki (s.1979) työskentelee kineettisten veistosten ja installaatioiden parissa. Hänen teostensa lähtökohta on näennäisen monotoninen liike, joka pitää sisällään loputtomien variaatioiden mahdollisuuden. Liikkeen avulla teosten elementit muuttavat muotoaan, hajoavat ja tiivistyvät, ilmenevät ja katoavat. Kehää kiertävä liike, painovoimattomuuden tunne ja tasaisen katkeamaton äänimaisema muodostavat hänen teostensa meditatiivisen luonteen. Kytömäen teoksia on muun muassa EMMAn, Wihurin rahaston ja Niemistö-säätiön kokoelmissa.

Kimmo Schroderus (s.1970) asuu ja työskentelee Salossa. Kimmo Schroderuksen tuotanto koostuu usein monumentaalisen kokoisista veistoksista tai laajoista tilallisista teoskokonaisuuksista. Kimmo Schroderuksen tuotannossa käsityöläismäinen tekeminen ja orgaaninen muotokieli yhdistyvät teollisiin materiaaleihin ja tekniikoihin. Hänet tunnetaan mm. Ars Fennica-palkinnostaan vuonna 2004 tai monista ruostumattomasta teräksestä tekemistään julkisista taideteoksista.

Galleria Sculptorin messuosastolle saivat hakea mukaan kaikki Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenet ja taiteilijavalinnat tehtiin saapuneiden hakemusten pohjalta. Osallistumalla messuille Galleria Sculptor pyrkii edistämään paitsi yksittäisten taiteilijoiden kansainvälistymismahdollisuuksia, samalla laajemminkin kasvattamaan suomalaisen nykykuvanveiston ja -taiteen tunnettuutta ja näkyvyyttä.

Supermarket-taidemessuja on järjestetty Tukholmassa vuodesta 2007 ja tapahtuma on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa tärkeänä taiteilijavetoisten gallerioiden kohtaamis- ja verkostoitumispaikkana.

Lisätiedot:
Projektikoordinaattori Anna Pöppönen
anna.popponen@sculptors.fi, +358 (0)50 360 1181

Antti Kytömäki: Untitled, 2019.

Liity uutiskirjelistalle

Tilaamalla Galleria Sculptorin uutiskirjeen saat tietoja ajankohtaisista näyttelyistä ja tapahtumista.